Filmszakos hírek

BIDF LEVÉL

Kedves Filmszakosok!

 

Egy igazán különös – ilyen formájában még sohasem látott –  esemény, filmfesztivál megrendezéséről szeretnénk tájékoztatni Titeket.

 

A világ számos országának mintájára, 2014 szeptember 24 és 28 között a Corvin Mozi 6 termében megrendezésre kerül a Budapest International Documentary Festival (BIDF), Budapest első rangos nemzetközi versenye és fóruma, ahol a világ minden részéről érkező dokumentumfilmek, a műfaj legjobb és legfrissebb válogatása, tematikai megkötés nélkül szerepelhetnek és mérettethetnek meg.

 

Európa, de lassan a világ minden országában létező, leghaladóbb és legközkedveltebb filmes műfaj nemzetközi seregszemléjét csak Magyarországon nem ismerik, fehér folt vagyunk a térképen. Ugyanakkor persze tapasztalatból tudjuk, hogy a magyar nézők vágya az igényes filmélményre nem kisebb, mint bárhol a világon – csak a lehetőségeink korlátozottak.

 

Meghívtuk Magyarországra minden versenyfilm alkotóját,  (32 hosszabb és 9 rövid dokumentumfilm). Így minden filmvetítés után lehetőségetek van az alkotókkal beszélgetni a moziban, majd egy közeli kávézóban.


Zsűrinkben a dokumentumfilm szakma legkomolyabb nemzetközi képviselői mellett tanáraitok közül is részt vesznek!

 

Miért is kapjátok ezt a levelet?

 

Mert nagy szeretettel várunk Titeket a vetítéseken.


Témában, stílusban rettentő változatos, díjnyertes filmjeink a világ számos országából érkeznek (USA, Irán, Izrael, Norvégia, Svédország, Dánia, Szerbia, Németország, Svájc, Egyesült Királyság, Olaszország, stb).

Nézzétek meg a katalógusunkat, és válogassatok kedvetekre: www.bidf.hu


Ezen kívül komoly szakmai programjaink is lesznek, amiket Nektek feltétlenül ajánlunk. Például:


Szeptember 26-án pénteken 15:15 órakor, a Corvin mozi Radványi termében a European Documentary Network elnöke, Paul Pauwels tart Masterclasst,  a dokumentumfilm helyzetéről ma, Európában.


Szepteber 27-én szombaton 17:00 órakor a Corvin mozi Radványi termében Irena Taskovski, a londoni és berlini központú Taskovski Films forgalmazó cég alapítója és igazgatója tart előadást film promócióról, marketingről, fesztivál stratégiáról, és filmeladásról a következő címmel:

” How to make your film travel and be seen all around the Globe” / “Hogy juttasd el a filmed a világ minden tájára?”


Gyertek el a Corvin moziba szeptember 25 – és 28 között, kényelmesen dőljetek hátra, és nézzetek minél több filmet, élvezzétek a szórakoztató elmélyülést, vagy épp tanuljatok a szakmáról a “legnagyobbaktól”!

Jegyáraink alacsonyabbak a mindenkori áraknál: diákoknak 500 Ft, felnőtt jegy 950 Ft, 10 alkalmas bérlet 7500 FtJegyelővétel 2014 szeptember 11-én indul a Corvin moziban.

                                             

Minden további kérdésre örömmel válaszolunk,

Várunk Titeket,Üdvözlettel,

 

Sós Ágnes filmrendező (c.art@t-online.hu) és

Balogh Rita producer (ritka.balogh@gmail.com), a fesztivál megálmodói,

valamint a BIDF csapata