Info

DOCUART HíREK

intro
Írta: film

SZFE Dokumentumfilmes (Almási Tamás) osztályok vetítése

Helyszín: 1084 Budapest, Víg utca 28.

A VÍG MOZGÓKÉP BOLT a Színház- és Filmművészeti Egyetem kihelyezett kiállítótere, amelyben mozgóképekkel, az egyetem diákjainak munkáival ismerkedhetnek a látogatók. A fesztivál idejére egyéb látványossággal és programmal is készülünk: kiállításokat szervezünk a hallgatók alkotásaiból – állóképekből – a bolt belső terében, minden héten hirdetünk filmes tematikájú kreatív workshopokat. Lesznek gyerekfoglalkozások, ahol a gyerekek tesztelik majd a kisfilmeket és lesz fórum, ahol az egyetemről kérdezhetnek az érdeklődők és beszélgethetnek a filmek alkotóival.

ÚJ OSZTRÁK, NÉMET ÉS SVÁJCI FILMEK – 2014. szeptember 25. és október 3. között Budapesten, a Művész moziban. A programból:

2014. szeptember 30-án vetítik Beltracchi – A hamisítás művészete című alkotását a 20. század második felének legnagyobb európai műhamisítási botrányáról.

2014.október 1-én 17:00-től a A méhész című film látható ami Ibrahim Gezer megható történetét beszéli el. Gezert a török-kurd háború viszontagságai mindenéből kiforgatták: nemcsak feleségét, gyerekeit és a hazáját veszítette el, de félezer fős méh-családjával együtt a megélhetési forrását is.

19:00-tól az Ábécé című film van műsoron, amely  a teljesítményre törekvés iskolai következményeiről szól.