Info

PLATONOV

odry-szinpad
Írta: film

A Maladype Színház a Színházi Világnap alkalmából, a március 27-én, pénteken, 19:00 órakor az Ódry Színpadon tartandó PLATONOV – ünnepi előadására kedvezményes jegyeket ajánl fel diákok és pedagógusok részére. Az előadás után az érdeklődő nézők közönségtalálkozón beszélgethetnek az előadásban szereplő művészekkel és a darabot rendező Balázs Zoltánnal.

 A kedvezményes jegyek ára 800 Ft. (eredeti ár:2200 Ft) 

 

A szervezést/kísérést végző tanárok (10 főként 1) 100 Ft-os tiszteletjegyet kapnak.

Kérjük, hogy jegyigényüket emailben (maladype@maladype.hu) vagy telefonon (70/326 8108) jelezzék munkatársunknál.

Az előadás helyszíne: Színház és Filmművészeti Egyetem – Ódry Padlás, VIII. ker. Vas utca 2/c

Az előadásról: „Letisztult formakultúrájú, világos gondolatvezetésű, formátumos Csehov-értelmezést van szerencsénk látni.
Fiatal, dinamikus színészcsapat viszi sikerre az előadást. Nemcsak nagy erőbedobással, de láthatóan élvezettel merülnek alá szenvedélyeik labirintusába. A nyitóképekben szinte felelőtlen derűvel viháncolnak és vadulnak. Harsányak. Önfeledtek. Vadak. Belemenősek. Aztán lassan kezdik adagolni figuráik sötétebb színeit. Első közülük a címszerepet adó Orosz Ákos robbanékony Platonovja. Nem mélabús értelmiségi: masszív erőtolulás, színtiszta energiabomba. Szögletesen ironikus. Nyeglén groteszk. Szelíd fiúarca mögött tagolatlan, nyers indulatok dúlnak. Apránként fonja körbe valami édeskés, burjánzó szövevény. Sodródik, menekül; lassan veszíti el önmagát.” Kovács Dezső – szinhaz.net