Filmklubok és fesztiválok

KÖZELKÉP-VESZETTEK

pic_20151124140350_a5rbxsrcnf8
Írta: film

KÖZELKÉP FILMKLUB – GODA KRISZTINA: VESZETTEK

Filmvetítés és beszélgetés

2015. december 1. 16:00 – 18:30

Helyszín: Uránia Díszterem

Filmvetítés, előadás és beszélgetés a Magyar Filmtörténeti Kutatócsoport (ELTE) és a Metropolis folyóirat szervezésében, minden hónapban az Urániában. Filmekről mindenkinek, akiket komolyan érdekel. Mi komolyan gondoljuk!

A következő alkalommal, december 1-én Goda Krisztina Veszettek című filmje lesz a filmklub témája. A vetítést Varga Balázs vitaindító előadása, majd beszélgetés követi a közönség részvételével.

Helyszín: Uránia, Díszterem
A mozijegy ára: 1400 Ft
Diákoknak, tanároknak és nyugdíjasoknak: 1000 Ft

A film két vidéki fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a bűnözés ellen. A sikeres alkotópáros – Divinyi Réka és Goda Krisztina – , akiknek nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem vagy a Kaméleon, ezúttal Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró, Kakukk című kisregényét használta alapul. A főszerepben, a mozivásznon először megmutatkozó ifj. Vidnyánszky Attila mellett, Klem Viktort és Fenyő Ivánt, további szerepekben többek között Györgyi Annát, Molnár Piroskát, Nyári Oszkárt, Törőcsik Franciskát, Bán Bálintot, Béli Ádámot és Fritz Attilát is láthatjuk majd.