Info

CRASH REEL

11169982_800
Írta: film
MEGHÍVÓ:
Kedves Film- és SportkedvelőkExtrém-sport rajongók, kedves már meglévő és leendő közönségünk!

Snowboard, dráma, izgalom, feszültség, családi összetartás… Folytatódik évközi vetítéssorozatunk, melynek során a BIDF rajongók (Budapest International Documentary Festival, www.bidf.hu) kérésére havonta vetítésekkel „kényeztetünk” Titeket. Olyan filmeket válogatunk, amelyeket máshol nem láthattok, amelyek emberi és szakmai “oldalatok” is megmozgathatják, s nem mellékesen millió díjat nyertek.

Következő vetítésünk időpontja:
2016. február 25. (csütörtök) 18:00 és 20:00 óra, BEM mozi (1027 Budapest, Margit körút 5.)

A 900 Ft-os jegyért nemcsak egy jó filmet hanem egy pohár sört, bort, vagy üdítőt is kapsz!!! Sőt! Meghívott „hozzáértőkkel” a film után egy jó kis beszélgetésre is számíthatsz.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a vetítésre regisztráció szükséges a bidf.guests@gmail.com e-mail címen. Kérjük a regisztráció során jelezzétek, hogy melyik vetítésre jönnétek!

A most következő film egy nem akármilyen snowboard bajnok hátborzongatóan izgalmas, és mélyen emberi története. A film tartalma::
 
 

THE CRASH REEL / Filmszakadás

Lucy Walker, USA, 2013

A 2010-es téli olimpia előtt Kevin Pearce az egyetlen snowboardos, akit esélyesnek tartanak a legenda, Shaun White legyőzésére.Kevin a versenyen egy új trükkel próbálkozik, ami hatalmas eséssel és súlyos agysérüléssel végződik. Amikor a kómából magához tér, az első gondolata, hogy mielőbb visszatérhessen a snowboardozáshoz. Hiába az orvosok figyelmeztetése: ha a fejét akár egy kis ütés is éri, az végzetes lehet.   

A film 232 különböző archív forrást ötvöz új felvételekkel, amelyek lenyűgöző mozi élménnyé állnak össze. A The Crash Reel / Filmszakadás családtörténet, egy fiú felnőtté válásának nyomon követése, aki megismeri és megtanulja elfogadni önmagát. Mindeközben fontos kérdésekkel szembesülünk az extrém sportokról, és feltárul a vásznon egy rendkívüli család küzdelme, akiknek a legnagyobb nehézségekkel kell szembenézniük.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Sj0vY2Nymqw

A filmet magyar felirattal vetítjük. 

Szeretettel vár a BIDF csapata!

11169982_800