Filmklubok és fesztiválok

16 ÉV NYÁRIG

xoxtfztxa4lc7sxer16ed33c1zwatz
Írta: film

Meghívás:

Kedves Filmkedvelő Barátaink, kedves már meglévő és leendő közönségünk!

Évközi vetítéssorozatunk – melynek során a BIDF rajongók (Budapest International Documentary Festival, www.bidf.hu) kérésére olyan filmeket válogatunk, amelyeket máshol nem láthattok, s nem mellékesen millió díjat nyertek – “évadzáró” filmjében egy olyan hihetetlen fordulatokkal teli emberi sorsot ismerhetünk meg, amilyet még a legbátrabb forgatókönyvírók sem tudnának kitalálni… Mondhatnánk, és itt nem közhely: az élet a legfantasztikusabb forgatókönyvíró.

A vetítés időpontja:
2016. június 2. (csütörtök) 18:00 és 20:00 óra, BEM mozi (1027 Budapest, Margit körút 5.) 

A 900 Ft-os jegyért nemcsak egy jó filmet hanemegy pohár sörtbort, vagy üdítőt is kapsz! Sőt! Meghívott vendégeinkkel, a film után, egy jó kis beszélgetésre is számíthatsz.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a vetítésre regisztráció szükséges a bidf.guests@gmail.com e-mail címen. Kérjük a regisztráció során jelezzétek, hogy melyik vetítésre jönnétek!

A film, és rövid tartalma:

 

16 ÉV NYÁRIG / 16 YEARS TILL SUMMER 

Lou McLoughlan, UK, 2015. 

 

Uisdean életének első hallásra nem sok irigye lenne. A férfi 16 év börtönbüntetés után tér haza a festői skót felvidéki szülőfalujába, hogy haldokló apját ápolja. A film az újrakezdés lehetőségéről szól, miközben intim betekintést nyújt apa és fia, illetve Uisdean és barátnőjének kapcsolatába. A viszonyokat az újrakezdés reménye táplálja, de a bizalom törékeny. Vajon hány esélyt kap Uisdean az élettől? A film 82 percbe sűrítve mutatja be Uisdean életének derekát, és az utolsó pillanatig hordoz hihetetlen fordulatokat, ez a „forgatókönyv” ugyanis nem írók agyából pattant ki. 

Trailerhttps://vimeo.com/138498420

A filmet magyar felirattal vetítjük. 

Szeretettel vár a BIDF csapata!