Info

BIDF VETÍTÉS

life-animated
Írta: film

 

A nagy népszerűségre való tekintettel ismét műsorra kerül a minap befejeződött 3. BIDF (Budapest International Documentary Festival, www.bidf.hu) legnagyobb sikerű, díjnyertes filmje: a Mesés Élet (Life Animated). Ezzel folytatódnak  a BIDF rendszeres havi vetítései  a BEM moziban (1027 Bp, Margit körút 5.)

A szervezők 2016 november 9-én (szerdán) este 18.00 és 20.00 órakor a szokásos 900 Ft-os jegyáron (amelyben egy pohár itóka is benne foglaltatik) várnak mindenkit, aki lemaradt e fantasztikus filmről, vagy épp újra megnézné.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: bidf.guests@gmail.com

A filmet magyar felirattal vetítik.

Szeretettel vár Mindenkit a BIDF csapata!

A film rövid tartalma:

Owen Suskind, egy hároméves, életvidám, energiával teli kisfiú, egyik pillanatról a másikra elveszíti beszédképességét. Látszólag nincs kiút, Owen autista. Egy napon édesapja egy Disney rajzfilm figura hangján szól Owenhez, mire csodák csodájára a kisfiú egy filmbéli dialógussal válaszol. Kiderül, hogy Qwen a rajzfilmek segítségével képes kommunikálni.  A mindenki által ismert Disney jelenetek egybeolvadnak életének mindennapjaival, a karakterekkel való azonosulás és együttérzés segíti őt a világ értelmezésében. A fiú történetében rejlő mélyebb tartalmak nem hagyják nyugodni a nézőt: Vajon tényleg az a valódi világ, amit mi annak hiszünk? Mindeközben együtt sírunk és örülünk az immár felnőtt fiúval, aki próbálja valóra váltani élete nagy álmát.

Előzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=GViXAYCetSI