Filmklubok és fesztiválok

ÉPÍTÉSZETI FILMNAPOK

9-bp-epiteszeti-filmnapok
Írta: film

Újra kortárs építészet és design a filmvásznon
2017. március 2-5.
Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Kortárs Építészeti Központ immár 9. alkalommal rendezi meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat a Toldi moziban március 2-5. között. A széles műfajú filmválogatás középpontjában a városhoz fűződő személyes kapcsolatok, a történetmesélés, az épületek megfoghatatlan és szubjektív vonzerejének bemutatása áll. Az idei válogatás filmjei a városi konfliktusok kezelésének a megszokottól eltérő megoldásait is felvonultatják, olyan szemléletformáló, együttműködésre törekvő megközelítésekkel, melyek képesek túllépni a hagyományos frontvonalakon. Vállalkozó kedvű, önjelölt városfejlesztő-lakóktól meríthetünk inspirációt, épületek kelnek életre, és kiderül, hogy a sztárépítész is ember. A 35 filmből álló válogatást 8 tematikus blokkba osztva, eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal vetítik, melyek Magyarországon kizárólag a Budapesti Építészeti Filmnapokon lesznek láthatóak.

A nyolc tematikus blokk:
Látnoki mesterek; A modernizmusról másként;  Velünk élő építészet; Átalakulások a képzelet szárnyán; Összezárva; Látlelet az ázsiai urbanizációról; Rövidfilmek; Közép-európai történetek.

Jegyárak
Teljes árú jegy: 1400 Ft
Diákjegy: 1100 Ft
Fesztivál-bérlet (5 egyszerre megvásárolt, szabadon választott filmre): 6000 Ft
A diákjegyet és a bérletet a Toldi mozi jegypénztárában lehet megvásárolni.
A filmekre az előzetes jegyváltás február 22-től lehetséges a Toldi mozi honlapján (http://toldimozi.hu/), valamint a Toldi mozi jegypénztárában (Bajcsy Zsilinszky út 36-38.).

Részletes program, filmleírások és előzetesek:
http://filmnapok.kek.org.hu/
http://toldimozi.hu/programok/9-budapesti-epiteszeti-filmnapok