Filmklubok és fesztiválok

KISKAKAS ANIMÁCIÓS FILMNAPOK

kiskakas2017_1920x1080_hun_170322
Írta: film

KISKAKAS Animációs Filmnapok 2017

2017. április 28-29.
Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

FRANCIA ANIMÁCIÓS ISKOLÁK ÉS A LEGFRISSEBB MOME ANIM ALKOTÁSOK 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszéke (MOME Anim) idén is megrendezi a KISKAKAS Animációs Filmnapokat, melynek legfontosabb célja, hogy az animációs filmművészet legfrissebb, feltörekvő, újító alkotásaiból nyújtson ízelítőt. A 2017. április 28-29-én (péntek-szombat) a budapesti Toldi moziban zajló filmnapok ez alkalommal Franciaország három vezető animációs intézményét látja vendégül: a Gobelins l’école de l’image, a La Poudriere és az EMCA Angouleme animációs iskolák legújabb hallgatói munkáival ismerkedhetünk meg.

A MOME Animáció tanszéke több vetítési blokkal is jelenkezik. A MOME Anim Premier keretében a legfrissebb MA diplomamunkák mellett, a tanszék inkubációs programjában megvalósult Kortárs Gyerekversek és Dalok második kiadását is megtekinthetjük, melyek az elmúlt években végzett hallgatók rendezésében, kortárs magyar költők munkáinak animációs feldolgozásaiként készültek. A MOME Anim Friss az utóbbi évek vizsgafilmjeit mutatja be, míg a Filmnapok történetében első alkalommal sorra kerülő MOME Anim Trash vetítés a tanszéken készült, a széles nyilvánosság előtt soha be nem mutatott, ám izgalmas, újító munkákból válogat.

Újdonság, hogy idén MOME Anim Grafix néven képregény és grafikai kiállítás, valamint vásár is színesíti a KISKAKAS Animációs Filmnapok programját: április 28-29-én, 17:00 órától tekinthetők és vásárolhatók meg a tanszék hallgatóinak munkái, sőt az alkotókkal személyesen is találkozhatnak az érdeklődők.

A KISKAKAS programja ez alkalommal is egy igazán színes és izgalmas elemmel bővül: az EURANIM fényfestés workshop nemzetközi diákcsapata egy teljes hétig dolgozik a MOME Ponton Openspace-ben Zádor Tamás (Kiégő Izzók) vezetésével. Munkájuk végeredményét, egy 10 perces, a Toldi Klubban elhelyezett installációra vetített fényfestés show-t április 28-án, péntek este 22:30 kezdettel mutatnak be. Ezt követően, 23:00 órai kezdettel a MOME HÖK szervezésében megvalósuló partival folytatódik az este a Toldi Klubban.

Részletes program: www.kiskakas.hu.

Itt található a Filmnapok Facebook oldala.

A vetítésekre jegyet váltani a Toldi mozi jegypénztárában és a weboldalán (toldimozi.hu) lehet. A külföldi filmek angol nyelven vagy angol felirattal kerülnek vetítésre.