Filmklubok és fesztiválok Pályázatok

2. ZSIGMOND VILMOS NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL JELENTKEZÉS – CALL FOR APPLICATIONS

22519582_808756322637488_345525690813108633_n
Írta: film

2. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál
Felkerült a pályázati kiírás

Helyszín: Belvárosi Mozi, Zsigmond Vilmos terem, Szeged
Fesztivál időpontja: 2018. május 09-12.
(For English please follow the link at the bottom of the page.)

A fesztivál célja

A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, és lehetőséget teremtsen fiatal művészek bemutatkozására. A fesztiválra érkezett pályaműveket a zsűri elsősorban az operatőri teljesítmény alapján értékeli – nem figyelmen kívül hagyva természetesen a film egészének művészi színvonalát.

A pályázók köre

Korhatár nélkül jelentkezhet minden alkotó, alkotócsoport, de külön örülünk azoknak az alkotásoknak, amelyekben filmművészetet tanuló, rendező és operatőr szakos egyetemi/főiskolai hallgatók vesznek részt. A program fontos eleme, hogy lehetőséget teremt fiatal alkotók számára az ismerkedésre, a tapasztalatszerzésre és -cserére az egyes országokban folyó képzésekről, filmkészítési lehetőségekről.

A kiírás egyik fő szempontja, hogy a beérkező pályamunkák olyan eredeti és kreatív operatőri megoldásokat tartalmazzanak, amelyek Zsigmond Vilmos filmjeit, munkáit is jellemezték.

Tematikai, technikai, műfaji megkötés és időtartam-korlátozás nélkül várják a szervezők a 2015. január 1. után készült alkotásokat. Egy alkotó több filmmel is pályázhat. Az alkotásokat műfajuk szerint sorolják szekciókba. Nevezési díj nincs.

Nevezni lehet nagy- és kisjátékfilmmel, kísérleti, dokumentum- és animációs filmmel a honlapon található Nevezési lapon. A nevezett filmeket határozatlan idejű, kóddal védett, online letölthető vimeo vagy youtube linkkel, angol felirattal ellátva kérik beküldeni.

Jelentkezni a nevezési lap kitöltésével lehet 2018. január 21. éjfélig.

A teljes pályázati kiírás a nevezés feltételeivel és a zsűrizési folyamat részleteivel együtt a fesztivál oldalán olvasható:
http://zsigmondvilmosfilmfest.com/hu/palyazati-kiiras

For English-speaking applicants, the call for application with details about the expected submissions and the selection process is available on the Festival’s website:
http://zsigmondvilmosfilmfest.com/en/call-for-application

A fesztivál Facebook oldala:
https://www.facebook.com/zsigmondvilmosfilmfest/