Filmklubok és fesztiválok

ARTEKINO ONLINE FILMFESZTIVÁL

ArteKino-Facebook-1200-v3-e1512128789696
Írta: film

Nézz ingyen friss európai filmeket! 

Hatby méteres óriás, görög macsók versengése, morphiumfüggő nővér – December 17-ig ingyen megnézhető 10 európai fesztiválkedvenc film az ArteKino online Filmfesztiválon.

ArteKino_SunbeatMásodik alkalommal rendezik meg az ArteKino online filmfesztivált. December 17-ig nemcsak ingyen lehet megnézni 10 különleges, fesztiválkedvenc európai játékfilmet, melyek közül csak egy jutott el a hazai mozikba, hanem szavazni is lehet a legjobbra. A nézők között két fős all-inclusive utat sorsolnak ki a jövő évi Berlináléra.

Az ArteKino Filmfesztiválra bárki regisztrálhat, a regisztráció és az angol feliratos filmek megtekintése ingyenes. A 45 ország részvételével meghirdetett program filmjei közül egy közönségdíjban részesül a közönség szavazatai alapján.

Az ArteKino Fesztivál filmjei:

Bright Nights  (r .: Thomas Arslan , német-norvég, 86 p, 2017)
Keserédes apa-fia történet a Berlin ben élő apáról és külön élő, 14 éves fiáról, akik Norvégiába utaznak a nagypapa temetésére. A távoli táj és a hosszú norvég nyári napok talán segítenek megtörni a kettejük között feszülő jégpáncélt.

Chevalier  (r.:Athina Rachel Tsangari , görög, 105 p, 2015)
Hat macsó verseng az Égei-tennen lebegő luxusjachton. Melyikük bizonyul a legférfiasabbnak, melyikük viselheti majd a “Chevalier” gyűrű? Kacagtató, feminista darab a tesztoszteron erejéről.  

ArteKino_GiantColo  (r.:Teresa Villaverde , portugál francia, 132 p, 2017)
In the case of a gazdasági válságot megszenvedő, munkanelküli apáról, a dupla műszakokban dolgozó anyáról és az éppen felnövő lányról, kapcsolatuk változásáról és a váratlanul felbukkanó lehetőségekről.

Godless  (R .: Ralitza Petrova , bolgár-francia-dan, 99 p, 2016)
Kisvárosi film noir egy morfiumfüggő nővérről, aki demenciában szenvedő betegei személyi igazolványaival csencsel a feketepiacon, és a harcról az elhivatottság és a büntetéstől való félelem között.

The Giant  (r .: Johannes Nyholm , svéd-dán, 89 p, 2017)
Fantasy elemekkel átszőtt dráma a harmincéves, autista, fizikailag deformált Rikardról, akinek meggyőződése, hogy visszakapja anyját, ha megnyeri a skandináv petanque-bajnoságot, és ebben a külvilág ridegsége sem tudja meggátolni. Mitől is félne, ha egy 60 méteres óriás is segít neki?

The Last Family / Az utolsó család  (r .: Jan P. Matuszyński , lingyel, 123 p, 2017)
Különleges családtörténet a lengyel Beksiński famíliáról. A hetvenes Evek közepétől harminc One keresztül követjük a szürrealista festményeivel nemzetközi hírnevet szerző Apát, a nyolcvanas években kultuszstátuszba kerülő DJ és radios műsorvezető Fiut és a család nőtagjait, akik valahogy megpróbálják elviselni az excentrikus férfiakat.

ArteKino_Frost_VanessaParadisFrost  (r .: Sharunas Bartas , litván-francia-ukrán-lengyel, 115 p, 2017)
Egy fiatal litván pár, Rokas és Inga önkéntesként vállalja, hogy elszállít egy tehrautónyi humanitárius segélyt Ukrajnába. Ám a körülmények megváltoznak és hamarosan a háborús zóna közepén találják magukat. Jelenkori háborús dráma Vanessa Paradis vendégszereplésével.

Scarred Hearts  (R .: Radu Jude , Román-német, 141 p, 2017)
1937-et írunk. A húszas évei elején járó Emanuel egy Fekete-petite parti szanatóriumba érkezik csonttuberkulózissal, és beleszeret egy másik betegbe. A Max Blacher önéletrajzi regénye alapján készült film azokról szól, akik testük elsorvadása dacára teljes életet próbálnak élni, amig csak lehet.

Sunbeat  (R .: Clara and Laura Laperrousaz , francia-portugál, 95 p, 2017)
A nyári szünet idején Gabriel és Iris fisherman a portugál családi házba imádnivaló hatéves ikerlányaikkal, Emmával és Zoe-val. A napsütötte tájban, a folyóban és lányaik nevetésében fürdőzve lassan feltárul a pár múltja.

Living and Other Fictions  (R .: Jo Sol , spanyol, 81 p, 2016)
Pepe most jött ki a pszichiátriáról, ahova munkahelyi lopás miatt bekasztlizták. Csak a mozgáskorlátozott aktivista, Antonio tartja benne a lelket. A normalitás horizontja elérhetetetlennek tűnik számára, the Antonio megmutatja, hogy az őrületnek is lehet értelme.

A fesztivál weboldala: ArteKino Filmfesztivál