Filmklubok és fesztiválok Pályázatok

Már csak két napig nevezhettek a Friss Húsra!

friss hús
Írta: film

November 15-ig még lehet jelentkezni a jövőre hetedik alkalommal megrendezett Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra. Az eseménysorozatra 2019. március 25. és 31. között kerül sor Budapesten, a Toldi moziban. A szervezők 2017. január 1. után készült külföldi és magyar rövidfilmekből válogatják ki a fesztivál filmjeit. Idén is várják a nevezéseket az LMBTQ- és horrorszekcióba is.

Közeleg a 7. Friss Hús rövidfilmfesztivál nevezési határideje. A szervezők november 15-ig várják a nevezéseket a versenyprogramba.

A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A vetítések mellett szakmai programok és pitchfórum is lesz a Friss Húson.

A Friss Hús magyar válogatásának filmjei évről évre eredményesen szerepelnek világszerte. Az 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje sorra halmozta a nemzetközi fesztiválsikereket, majd Oscar-díjat is nyert. A hazai közönségnek a Friss Húson bemutatkozó filmek gyakran kerülnek be Cannes, Szarajevó, illetve egyéb A kategóriás nemzetközi fesztiválok versenyprogramjába.

A rövidfilmfesztivál évről évre növekvő látogatottsága bizonyítja, hogy a rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.

Ahogy az eddigi években is, az animációs és az élő szereplős filmek külön kategóriában versenyeznek, illetve jövőre is visszatérnek a 2018-ban bemutatkozó késő esti vetítések az LMBT- és a horrorszekció filmjeivel. A fesztivál utolsó napján a magyar versenyben a következő díjakat osztják ki: a legjobb élő szereplős film, a legjobb animáció, a legjobb férfi színész, a legjobb színésznő, illetve a legígéretesebb 30 év alatti rendező díja. A nemzetközi versenyben a legjobb film díját és a zsűri különdíját ítélik oda, illetve a közönség is szavazhat kedvenc külföldi filmjéről.

Nevezni az alábbi címen lehet:

https://filmfreeway.com/festival/FrissHus

A Friss Hús weboldala: www.frisshusbudapest.com

Facebook-oldal: www.facebook.com/frisshusbudapest