Filmklubok és fesztiválok

November 27-én újra Közelkép Filmklub!

közelkép_egy nap
Írta: film

A Közelkép Filmklub következő időpontja november 27-én 18:00 órakor lesz. Terítéken Szilágyi Zsófia EGY NAP című filmje. A vetítés után a szokott módon vitaindító előadás, majd beszélgetés következik a filmről.

Közelkép Filmklub: Filmvetítés, előadás és beszélgetés a Magyar Filmtörténeti Kutatócsoport (ELTE) és a Metropolis folyóirat szervezésében havonta az Urániában. Filmekről mindenkinek, akiket komolyan érdekel.

SZINOPSZIS
Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, anyagi szorongása. A pénzük fillérre, a napjaik percekre vannak beosztva. Anna odaér, megígér, elintéz, elhoz, fejben tart, órát tart. Anna nem éri utol a férjét. Szeretne beszélni vele. Úgy érzi, muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. És úgy érzi, nem térhet ki a mindig soron következő feladat elől. A hétköznapi, a masszívan monoton ütközik a törékennyel, a nem ismételhetővel.

HÁTTÉR
Szilágyi Zsófia egy Pécsett szerzett diploma után a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televíziórendező szakán végzett 2007-ben Gothár Péter és Enyedi Ildikó osztályában. Az Egy nap első játékfilmes rendezése, amely a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készült. Az Egy nap világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás az 57. Kritikusok Hete versenyszekcióban szerepelt, és a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját nyerte el. A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége az Európai Filmakadémia kérésére összeállított egy 12 filmből álló listát is, amelyen szintén helyet kapott az Egy nap, amely ezzel esélyessé vált az Európai Filmdíjra is.
A filmet forgalmazza a Vertigo Média.

JEGYINFORMÁCIÓ
Belépő: 1500 Ft
Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján
Online jegyvásárlás: https://urania.jegy.hu//program/kozelkep-filmklub-egy-nap-98069/485267