Diákok munkáiról Filmszakos hírek

Pálos Máté kapta a MÚOSZ díját

műosz
Írta: film

Csütörtökön osztották ki a Magyar Újságírók Országos Szövetségének szakmai elismeréseit. A Múosz kulturális szakosztályának Virág F. Éva-díját munkatársunk, Pálos Máté (tanszékünk volt hallgatója) kapta.

false 

Fotó: Pólya Dávid/MÚOSZ

A díj átadása előtt a méltatásban Murányi Gábor, a HVG munkatársa „jolly joker újságírónak“ nevezte Pálost, külön kiemelte írásainak társadalmi érzékenységét, valamint az igényt, hogy a kulturális témák hátterét adó politikai és gazdasági folyamatokat is láttassa. Külön kiemelte a hajléktalanhelyzetről szóló riportját, a Schmidt Mária birodalmával foglalkozó cikkeit, a Kertész-hagyaték hányattatott sorsát feltáró írásait, Fekete Péter kulturális államtitkárról szóló portréját, és interjúit, amelyekben Pálos előszeretettel, de empatikusan szembesíti beszélgetőtársait, például Parti Nagy Lajost vagy éppen Nagy Blankát.

A Magyar Sajtódíjat Doros Judit, a Népszava tudósítója, Nagy József, a 24.hu újságíró-szerkesztője és a Szabad Pécs hírportál szerkesztősége kapta. A Földes Anna-interjúdíjat Bíró Marianna (168 óra, Index), a környezetvédelmi Soó Rezső-díjat Csávás Sándor (MTI), a gazdasági újságíró díjat Ács Dániel (444) kapta.