Filmklubok és fesztiválok

November 5-én a FOMO-val indul a Közelkép Filmklub

fomo
Írta: film

Közelkép Filmklub: Filmvetítés, előadás és beszélgetés a Magyar Filmtörténeti Kutatócsoport (ELTE Filmtudomány Tanszék) és a Metropolis folyóirat szervezésében havonta az Urániában. Filmekről mindenkinek, akiket komolyan érdekel!

A következő alkalommal, november 5-én, kedden 18:00-tól témánk Hartung Attila első nagyjátékfilmje, a FOMO lesz. A vetítés után a szokott módon vitaindító előadás, majd beszélgetés következik a filmről. Részletek és jegyvásárlás: urania-nf.hu/film/kozelkep-filmklub-fomo-megosztod-es-uralkodsz

SZINOPSZIS
Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa.
A többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett FOMO az ezredfordulón születettek hiteles filmje. Olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk.

HÁTTÉR
A FOMO a Szazbólegy, az Ischler és a Paprazzi című kisfilmek rendezőjének első egész estés alkotása, amely a Filmteam gyártásában, a Filmalap Inkubátor Programja keretében a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával készült, magyarországi forgalmazója pedig a Mozinet.