Filmklubok és fesztiválok Workshop / képzés

BIDF szakmai program: STORY BRIDGE BUDAPEST (SBB) – február 2-án

bidf2024
Írta: eltefilm

Hat éves lett a Budapest International Documentary Festival, a BIDF szakmai programja, a STORY BRIDGE BUDAPEST (SBB), amelyhez hasonló kezdeményezés korábban nem volt Magyarországon.

Szeretettel hívunk a január 27. és február 4. között a Cinema City Mammut moziban megrendezendő 10., jubileumi BIDF szakmai programjára, amely nem más, mint STORY MARKET, azaz ÖTLETBÖRZE filmeseknek, diákoknak, újságíróknak, minden érdeklődőnek.

A SBB ezüsttálcán kínál a filmes szakmának témákat. A SBB HÍD, amely a filmkészítőket olyan szakemberekkel, érintettekkel köti össze, akik konkrét történetekkel a zsebükben érkeznek, mert munkájuk, személyes kapcsolataik révén közel vannak emberi sorstörténetekhez, és e történeteket szívesen megosztják Veletek, a hallgatósággal. Bár azt mondjuk, hogy a témák az utcán hevernek, mégis nehéz akár egy „ügyhöz”, akár feltételezett szereplőjéhez közel kerülni, megtalálni azt a karaktert, aki vállalja, hogy a dokumentumfilmesek hosszan kövessék életét. A SBB esetében más a helyzet: minden egyes, a fórumon szereplő történet “forgatásra” kész. Az eseményen lehetőségetek lesz kérdezni, akár magától a történet szereplőjétől személyesen is. Különleges, izgalmas, tanulságos, cselekvésre késztető emberi történeteket hallhattok majd, amelyek fontos társadalmi, szociológiai, politikai és egyéb kérdésekről beszélnek, és amelyekről érdemes akár dokumentum-, akár játékfilmet készíteni. Innentől pedig már csak rajtatok múlik, hogy „lecsaptok-e” egy témára… A SBB ebben próbál nektek segíteni.

Időpont és helyszín: 2024. február 2. péntek 10:30, Cinema City Mammut II.

Az ötletbörzén való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, regisztrálj ezen az email-címen január 31-ig: storybridgebudapest@bidf.hu

Szeretettel vár a BIDF és az SBB csapata nevében:
Sós Ágnes fesztiváligazgató & Kende Sára SBB koordinátor