Filmklubok és fesztiválok

Filmrendezők Klubja – Janisch Attila: Hosszú alkony – április 25.

FB_IMG_1713009331812.jpg
Írta: eltefilm

Facebook-esemény: https://facebook.com/events/s/filmrendezok-klubja-janisch-at/395155103323475/

Naptárakat elő, írjátok fel, hogy újra Filmrendezők klubja!
Április 25-én a Corvin Mozi Jávor termébe várunk titeket, ahol Janisch Attila Hosszú alkony című filmjét nézhetitek meg hosszú évek után ismét nagyvásznon. A vetítést követően a film rendezője ad betekintést az alkotás mögött rejlő művészi döntésekbe, és szakmai fogásokba vezeti be a résztvevőket.
A beszélgetést Bollók Csaba vezeti.

A jegyek elővételben megvásárolhatók április 11-től online a Corvin Mozi honlapján vagy személyesen a mozi jegypénztárában.

Az idős, de szellemileg és fizikailag is aktív régésznő (Törőcsik Mari) gyerekkora helyszínén, tanítványai körében egy szakmai ünnepségen vesz részt. Külön sofőr szállítaná haza, de a nő megállítja az autót, hogy egy hangatáblán átvágva gyalog fejezze be az utat. Menetközben azonban eltéved, és kénytelen felszállni egy rozoga autóbuszra, amely órákon át, éjszakába nyúlóan fuvarozza az ismeretlen felé. Később két gyanús alak autójában folytatja az utat, majd egy lerobbant kocsmában éjszakázik, ahol lezuhan a lépcsőn, és eszméletét veszti. A buszon ébred fel, ahol a valóságnak tűnő rémálom folytatódik.

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.

A grafikákat Grosan Cristina készítette.