Filmajánló Filmklubok és fesztiválok

Filmrendezők Klubja – Elek Judit: Majd holnap – szeptember 25.

FK_ElekJudit
Írta: eltefilm

Facebook-esemény: https://fb.me/e/3KrWqBs9U

Indul a Filmrendezők klubja új évada a Művész moziban

Elek Judit: Majd holnap

Berobbant az ősz, a hideg, esős időben pedig nem is juthat jobb program az ember eszébe, mint beülni egy kellemes, meleg moziterembe és megnézni egy remek filmalkotást, meghallgatni egy izgalmas beszélgetést. Nem is érdemes tovább keresni: erre tökéletes lehetőséget biztosít az e hónapban újrainduló Filmrendezők klubja, a Magyar Játékfilmrendezők Egyesületének mesterkurzusa.

Szeptember 23-án új helyszínen, a Művész mozi Buñuel termében a legtöbb betiltott film rekordját tartó rendező, Elek Judit korszakos alkotását, a Majd holnap című filmet lehet látni hosszú idő után ismét nagyvásznon. A vetítést követően maga a rendező – aki egyben az egyesület korelnöke is – szakmai fogásokba vezeti majd be az érdeklődőket, és mesél a pályájáról. A beszélgetést Till Attila vezeti.

A jegyek elővételben megvásárolhatók online a Művész mozi honlapján vagy személyesen a mozi jegypénztárában.

A film egy szerelmespár életébe enged betekintést, akik külön-külön házasságban élnek. Bár szeretik egymást, egyikük sem kész elveszíteni a házastársát, gyermekét. Kapcsolatuk nyílt titok a két családban, nem kell bujkálniuk, de tudják, előbb-utóbb megoldást kell találniuk a mindannyiukat felőrlő helyzetre. A film fellibbenti a fátylat a késő Kádár-kor zilált magánéleti viszonyairól, és arról a kilátástalanságról, amely nemcsak a szerelmi fészekül szolgáló, málló vakulatú falakat, hanem az egész korszakot körbelengi.

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.

A grafikákat Grosan Cristina készítette.