Pályázatok

Fade In Filmírói Mesterkurzus

script-note
Írta: film

Fade In Filmírói Mesterkurzus 2012

Indulás: március 31.

 

2012 tavaszán újra indul a Fade In gyakorlati forgatókönyvíró kurzusa. 6 egész szombatot felölelő intenzív tanfolyam elvégzése nem csupán kezdő és gyakorló filmírók, de a filmkészítés bármely területén boldogulni kívánó szakemberek, kritikusok, vagy akár laikus mozibolondok számára is hasznos, hiszen a modern filmes és televíziós történetmesélés eszközrendszere kerül terítékre.

 

Gyakorlati képzés:

 

Az oktatás elméleti részénél fontosabb a gyakorlati oldalafilm- és sorozatepizód-elemzések és műhelymunka, melynek során a hallgatók eljuthatnak egy forgatókönyv kifejlesztéséig az oktatók és a hallgatótársak véleményét és útmutatását felhasználva.

A kurzus egyik központi témaköre az író szerepe a megváltozott filmszakmában; anemzetközi filmfesztiválok és –vásárok a forgatókönyvíró szemszögéből, és a piac elvárásai. Kiemelt szerepet kap a hazánkban döntően félreértett filmes műfajok tematikája, illetve a kifejezetten alacsony költségvetésű (lo- és no-budget) filmek írásának fortélyai.

A tanfolyam anyaga magában foglalja a producerekkel, egyéb szakmai döntéshozókkal való kapcsolattartás, a nemzetközi szakmai fórumokra eljutás módjait éppúgy, mint a filmötlet-prezentációkra (pitching) való felkészítést.

 

TEMATIKA – klikkelj rá!

 

Oktatók:

 

Hegedüs Bálint: Fade In alaptó tag, számos egyéb munkája mellett a 40. Filmszemlén legjobb forgatókönyv díjával kitüntetett Mázli című film forgatókönyvírója.

 

Köbli Norbert: Többek között a Vizsga és a Made in Hungária című filmek forgatókönyvírója, aMagyar Forgatókönyvírók Egyesületének alapító elnöke.

 

Lovas Balázs: Fade In alapító tag, egyebek mellett Tesó, a Konyec és az Utolér című filmek forgatókönyvírója.

 

 

Menetrend, tandíj:

  • 6 alkalmas kurzus 2012. március 31-én indul és június 9-ig tart.
  • A hat alkalmat magában foglaló kurzust kéthetente, szombati napokon tartjuk 10-17 óra között.
  • A délelőtti órákban elméleti előadásokat hallgathatsz meg, majd pedig kiscsoportosműhelymunka keretében fejlesztjük a hallgatók filmterveit.
  • Helyszín: Kürt Alapítványi Gimnázium (1117, Budapest Bogdánfy u. 5/b)
  • A tanfolyam ára: 90.000 forint + ÁFA

 

 

RÉSZVÉTEL MEGFIGYELŐKÉNT:

Lehetőséget nyújtunk megfigyelőként is részt venni a kurzuson, azaz ha valaki nem táplál írói ambíciókat, ám érdekli a filmezés sarokkövének számító forgatókönyvírás és dramaturgia, saját filmterv nélkül is meghallgathatja a tanfolyam anyagát.

Megfigyelőként a részvételi díj: 60.000 forint + ÁFA

 

JELENTKEZÉSküldj e-mailt az info@fadein.eu címre, legkésőbb március 26-ig!

További információkért hívhatod Hegedüs Bálintot a +36 30 259 96 26-os telefonszámon. A tanfolyam részletes tematikáját itt találhatod: www.fadein.eu