Pályázatok

Cinema City Fesztivál

Up to 10,000 bucks – Young Talent’s Competition
A 2012. június 16-23. között Újvidéken megrendezendő Cinema City Fesztivál március 15-én hivatalosan megnyitja a jelentkezést az “Up to 10,000 bucks” szekcióba. Ez a versenyszekció olyan filmeket mutat be, melyek 10.000$-nál kevesebb összegből készültek, és melyek szerzői bátorságuknak és kreativitásuknak köszönhetően korlátozott eszközökkel is be tudják mutatni elképzeléseiket. Jelentkezni április 5-éig lehet az alábbi jelentkezési lap kitöltésével: http://eng.cinemacity.org/upto10000/form2012.php?PHPSESSID=6871653881bc209990519a7bcf308b59

E szekcióban a legjobb film hagyományosan pénzjutalomban részesül, azonban idén, az EU által finanszírozott IPA Határokon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország és Szerbia Között keretein belül két további díjat is kiosztunk e kategóriában: a legjobb magyar és a legjobb szerb film díját, hogy ezzel is elősegítsük a határ menti fiatal filmkészítők közti kreatív munkát és együttműködést. Célunk, hogy bebizonyítsuk, hogy sem anyagi, sem földrajzi, sem semmilyen más határok nem állhatnak a kreatív filmkészítés útjába.

Az „Up to 10,000 bucks – Young Talent’s Competition” a Cinema City Fesztivál egyik legvonzóbb szekciója. A közönséggel karöltve minden évben új tehetségeket fedezünk fel, akik számára a lehetőség nyílik arra, hogy megvessék a lábukat a filmművészet talaján. A fesztiválra a világ minden tájáról beválogatott filmek szerzői is ellátogatnak, így találkozhatnak egymással, illetve workshopokon és neves filmrendezők által tartott mesterképzéseken vehetnek részt. A programszervező Nikola Ležajić, akinek „Tilva Roš“ című filmje nyerte tavaly a filmfesztivál fődíját a hazai (szerb) egészestés játékfilmek kategóriájában. A versenyben résztvevő filmek nem lehetnek 2010-nél régebbiek. Rövidfilmeket, dokumentumfilmeket, animációkat és játékfilmeket egyaránt várunk.

Az „Up to 10,000 bucks“ szekcióban szerb, japán, görög, izraeli, libanoni, német, az Egyesült Államokból származó, új zélandi, grúz stb. alkotók és filmek egyaránt szerepelnek. Tavaly a legjobb filmnek járó IBIS díjat Irena Škorić nyerte el, “March 9” című filmjével. A hagyományoknak megfelelően Irena Škorić idén a zsűri tagja lesz. A jelentkezéssel kapcsolatos minden további információ megtalálható a honlapunkon: www.cinemacity.org.