Filmklubok és fesztiválok

Indiai filmvetítések 2012 decemberben

WeAreFamily2
Írta: film

Decemberben három kortárs indiai filmet is vetítenek: december 7-én a Dil To Pagal Hai című 1997-es  show-musical elemeievel kevert bollywoodi sikerfilm lesz látható az Indiai Kulturális Központban, december 15-én az idén bemutatott modernkori Rómeó és Júlia történetet, az  Ishaqzaade-t vetítik az Örökmozgóban és végül december 21-én az Édesek és mostohák indiai átértelmezése, a We Are Family lesz látható az Indiai Kulturális Központban.

 

2012. december 7. 18:00
Indiai Kulturális Központ, 1025 Budapest, Búzavirág u. 14.

Film: Dil To Pagal Hai (A szív bizony bolond) (1997)

Rendezte: Yash Chopra

Szereplők: Shahrukh Khan, Madhuri Dixit, Karisma Kapoor, Akshay Kumar

Hang: hindi, felirat: magyar

Hossz: 180 perc

Rahul sikeres színész-rendező, aki látványos zenés-táncos darabokat állít színpadra. Legjobb barátja darabjai vezető színésznője, Nisha, aki titokban szerelmes Rahulba, ám a fiú nem viszonozza érzelmeit és nem is hisz a szerelemben. Egy nap Nisha próba közben megsérül, ezért Rahul kénytelen új színésznőt keresni következő darabja főszerepére, és ez teljesen megváltoztatja a társulat és kettejük életét.

A „románcok királyának” nevezett, nemrégiben elhunyt Yash Chopra egyik legsikeresebb alkotása, amely indiai filmekben szokatlan módon a show-musical elemeivel keveri a vicces, romantikus szerelmi történetet.

A vetítés ingyenes.

Részletes ismertető: http://www.bollywoodextra.hu/filmek/328-dil-to-pagal-hai-1997

Előzetes: http://www.youtube.com/watch?v=Hd2GHab-tjo

 

2012. december 15.
Helyszín: Örökmozgó Filmmúzeum, 1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.

Fim: Ishaqzaade (Szerelemrevalók) (2012)

Rendezte: Habib Faisal

Szereplők: Parineeti Chopra, Arjun Kapoor, Gauhar Khan, Aftab Khan

Hang: hindi, felirat: magyar

Hossz: 131 perc

A vidéki indiai kisvárost két politikus-dinasztia uralja. A végletekig megosztott településen a hindu Chauhan és a muszlim Qureshi család ádáz ellenségei egymásnak, a politikai szembenállás nemzedékek óta mérgezi viszonyukat. A fiatal generáció tagjai születésüktől fogva gyűlölnek, míg el nem követik azt a végzetes hibát, hogy egymásba szeretnek.

Modern kori Rómeó és Júliaként a filmbéli Zoya és Parma szerelmének nem csupán két családot kell legyőznie – Indiában a mai napig becsületgyilkosság áldozatává válhat, aki más vallású vagy más kasztbeli személyében találja meg párját.

Belépő:600 Ft. (diákjegy:450 Ft, nyugdíjas kedvezmény:300 Ft.)

 

2012. december 21. 18:00
Indiai Kulturális Központ, 1025 Budapest, Búzavirág u. 14.

Film: We Are Family (Egy család vagyunk) (2010)
Rendezte: Sidharth Malhotra

Szereplők: Kajol, Kareena Kapoor, Arjun Rampal

Hang: hindi, felirat: magyar

Hossz: 120 perc

Maya Sidneyben élő, elvált indiai asszony, aki egyedül neveli három iskolás gyerekét. Férje beleszeretett egy fiatal és szertelen divattervezőnőbe és hamarosan ismét nősülni készül. A gyerekek nem nagyon kedvelik apjuk barátnőjét és Maya is igyekszik ellehetetleníteni riválisát, ám egy napon úgy alakulnak a dolgok, hogy rászorul a másik nő segítségére.

Az Édesek és mostohák által inspirált családi történet, mely a külföldi környezetben is az indiai értékeket, a családot, az összetartást és a tradíciók megőrzését állítja a történet középpontjába, vérbeli indiai filmmé alakítva az eredetileg nyugatias konfliktusokat és figurákat tartalmazó történetet.

A vetítés ingyenes.

Előzetes: http://www.youtube.com/watch?v=QYa1Cs7oseQ