Pályázatok

Filmkészítő csapatverseny

IMG_0054
Írta: film

Ismét lesz CinemArt Filmfesztivál. A találkozó Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz 2013. október 5-én és 6-án. 

A CinemArt Filmfesztiválon a feladat egyszerű. Valamivel több, mint egy teljes nap leforgása alatt  a szervezők által meghatározott szempontok alapján,  saját technikával (kamera, mikrofonok, lámpák, számítógépek, vágóprogramok, jelmezek, stb.) kell a csapatoknak (rendező, operatőr, vágó, színészek, stb.) egy maximum 4 perces filmet készíteniük.  

A versenybizottság által meghatározott feltételeknek (megadott szín, tárgy, helyszín, mottó, mondanivaló) a filmben szerepelniük kell. A megnevezett kritériumok mindegy, hogy milyen formában jelennek meg: elég, ha csak egy pillanatra látszódnak, de észrevehetőnek kell lenniük. A “kötelező elemeket”, csak a verseny kezdetekor áruljuk el. Érdemes szem előtt tartani a fesztivál mottóját: “Csinálj MOZIT magadnak!” NEVEZÉSI DÍJ NINCS!

A neves filmes szakemberekből, és filmhez közel álló szaktekintélyekből álló zsűri egyszerre „díjazza” a kreativitást, az ötletet és a „filmes eszközök” használatát. A fődíj bruttó egymillió forint.

Előnevezési határidő: szeptember 20.

 Bővebb információ a honlapon, illetve a  cinemartfilmfesztival@gmail.com e-mail címen.