Info

DAZOO

Versenygyőztes rövidfilmek a Daazo.com-on

Tegnap kezdődött a világ egyik legrangosabb rövidfilmes fesztiválja, a svájci Kurzfilmtage Winterthur. A november 5-10 között megrendezett fesztivál kezdetével egy időben új csatorna indult a Daazo.com rövidfilmmegosztó oldalon. A Winterthuri klasszikusok gyűjteményben a Kurzfilmtage előző éveiben bemutatott legjobb filmeket, többek között a tavalyi nagydíj győztesét is meg lehet nézni. A 14 perces Isla Alta, a paraguayi Federico Adorno drámai rövidfilmje a mai Paraguay feszült társadalmi helyzetét mutatja be, ahol az erőszak erőszakot szül és óriási szakadék tátong szegények és gazdagok között.

Az Isla Alta és a többi, összesen 90 perces játékidőt kitevő winterthuri rövidfilm csak korlátozott ideig, november 20-ig lesz elérhető a Daazo.com felületén.

A Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat. A Daazo.com nyitott felület, amelyhez immár okostelefon és okostévé alkalmazás is társul: az oldalra bárki feltöltheti rövidfilmjét. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget. A Daazo.com kiadásában megjelenő World of Shorts magazin évi négy alkalommal jelenik meg nyomtatásban a Berlini, Cannes-i, Szarajevói valamint Velencei Filmfesztivál tiszteletére. A magazin online kiadásait itt lehet elolvasni.