Filmklubok és fesztiválok

TOLNAY KLÁRI

pic_20140220113509_44zfhbpju7s
Írta: film

Tolnay Klári sorozat

Elkezdődik a Tolnay Klári Emlékév és az Uránia Nemzeti Filmszínház közös szervezésű Tolnay Klári Filmklubja, mely minden hónap utolsó csütörtökjén beszélgetéssel kísért filmvetítésekkel tiszteleg egyik legnagyobb színésznőnk emléke előtt.

Tolnay Klári ezerarcú művész volt. Ezt kívánja érzékeltetni az Uránia Nemzeti Filmszínházban havonta megrendezésre kerülő Tolnay Klári Filmklub és vetítés-sorozat, e hosszú, hatvannégy éves pályafutás filmes gyöngyszemeiből válogatva.  Ezeket az alkalmakat különleges kerekasztal-beszélgetések előzik meg az alkotótársakkal és a szakma képviselőivel, fiatalos témák köré csoportosítva.

Bemutatják a Tolnay Klári által 80 évesen újraszinkronizált és közel hatvan éve nem látott Tiszavirágot, beszélgetnek az 1940-es évek divatjáról, vendég lesz Hegyi Barbara, Bodrogi Gyula, Müller Péter, szakértők és Tolnay Klári barátai, pályatársai.

A filmklub részletes programja.

A március 27-i alkalom keretébe az Egy csók és más semmi című Ráthonyi Ákos filmet vetítjük, a beszélgetés témája: Divat és zene a filmen – A Tolnay Klári filmek melódiái és divatvilága. Vendég: Nemlaha György televíziós-szerkesztő és Kurutz Márton filmtörténész, moderátor: Prokopp Dóra, a Filmmúzeum Háziasszonya.