Pályázatok

PANNONFíLING

pannon
Írta: film

Pályázati felhívás

Pannonfíling Mozgóképes Találkozó, filmfesztivál, szemle (vagy ahogy tetszik) megrendezésének ideája 2005 nyarán pattant ki néhány filmőrült fejéből – nemcsak a rövidfilmek iránti szeretetüket kifejezendő, hanem a dunántúli (és ezáltal természetesen a veszprémi) kulturális élet felpezsdítése érdekében.

A téma: “minden, ami pannon” Nem kizárólagosan a római provincia kapcsán; sokkal inkább úgy, mint “médinhángöri”, mint hungarikum – a filmnyelv révén a legvidámabb barakkból. Vagyis bármi, ami a pannon életérzésről eszünkbe juthat és filmszalagra álmodható. A témát egyrészt azzal a reménnyel választottuk, hogy közönségünk saját magát láthassa viszont a vásznon – legrosszabb esetben a szomszéd fiút -, na meg hogy generációsan próbáljunk hagyni magunk után valamit. Megragadni a magunk és a hely szellemét, asszociálni, értelmezni, kifejezni mindazt, amit megélünk és megérzünk ebben a miliőben – ez a Pannonfíling célja.

Nevezési infók

A filmek hossza maximum 15 perc lehet (de nem vagyunk nagyon szigorúak – ha hosszabb, de nagyon tetszik nekünk a film, akkor belefér a versenyprogramba).

A téma: “minden, ami pannon” Nem kizárólagosan a római provincia kapcsán; sokkal inkább úgy, mint “médinhángöri”, mint hungarikum – a filmnyelv révén a legvidámabb barakkból. Vagyis bármi, ami a pannon életérzésről eszünkbe juthat és filmszalagra álmodható.

A témát egyrészt azzal a reménnyel választottuk, hogy közönségünk saját magát láthassa viszont a vásznon – legrosszabb esetben a szomszéd fiút -, na meg hogy generációsan próbáljunk hagyni magunk után valamit. Megragadni a magunk és a hely szellemét, asszociálni, értelmezni, kifejezni mindazt, amit megélünk és megérzünk ebben a miliőben – ez a Pannonfíling célja.

A honlapról letölthető kitöltött nevezési lapokat 2014. szeptember 5 -ig a következő címre küldjétek:
pannonfiling@pannonfiling.hu
Nevezési lap letöltése ITT.

A nevezés díja: 2000 Ft .
Bárki nevezhet, akár több filmet is ebben az esetben minden filmhez külön nevezési lapot töltsetek ki (és persze külön csekket is :)
A leggyorsabb és legegyszerűbb befizetési forma a banki átutalás. Ezt ajánljuk mindenkinek!

A filmeket DVD-n várjuk erre a címre:
Németh Csaba
8200 Veszprém
Cserhát ltp. 3/C 3/3.

Kérjük, a csomagban a filmen kívül mellékeljétek:
– a nevezési lapo(ka)t kinyomtatva és kitöltve (az aláírás miatt)
– a nevezési díj befizetéséről szóló csekkszelvény(ek) másolatát,

melyet ugyanerre a címre vagy a következő számlaszámra kell befizetni:

SZERET Egyesület
73900236-10011180 (Zirci Takarékszövetkezet)

Ha bármilyen kérdésetek van, emailben vagy a 70/324-6824 telefonszámon tudtok érdeklődni – nagyon szívesen fogunk válaszolni!

Amennyiben olyan sok pályamű érkezne be, ami túllépné a fesztivál tervezett vetítési idejét, előzsűrivel válogatjuk ki a legjobbakat.

 

 

Rendezvényünk ingyenes