Filmszakos hírek

MÉDIAMŰHELY

D_MTZ20141017011-1024x696
Írta: film

Új médiaműhelyt adtak át 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) kötött együttműködési megállapodása keretében a legkorszerűbb szoftvereket tartalmazó számítógépekkel felszerelt Új Médiakultúra Kreatív Műhelyt adtak át pénteken az egyetemen.

Karas Monika, az NMHH elnöke a megállapodás aláírásakor elmondta: az egyetemeknek létkérdés, hogy a fejlődéssel lépést tartson, hiszen az ott tanuló fiatalok lesznek azok a szakemberek, akik meghatározzák majd a média és a hírközlési szektor fejlődési irányait. Ezért fontos, hogy a lehető legjobb képzésben legyen részük – tette hozzá.

Az NMHH vezetője közölte: az a hat számítógép, amelyet most átadnak, segítségükre lesz ebben, hiszen ugyanolyan világszínvonalú számítógépeket és programokat hoztak az ELTE hallgatóinak, mint amilyeneket a vezető filmstúdiókban, szerkesztőségekben, kreatív cégeknél vagy a világ élvonalába tartozó egyetemeken használnak.

Ezek az eszközök nemcsak a jelen, hanem a jövő kihívásainak is megfelelnek – jegyezte meg. Karas Monika közölte: az NMHH 21. századi modern hatóság, amelynek feladata a kreativitás és a fejlődés ösztönzése, hiszen ez teszi még gazdagabbá a digitális világ értékeit, tartalmait. Az NMHH elnöke azt mondta, remélhetőleg a műhely az ott tanulóknak a tehetség kibontakoztatásáról, a szabadságról, az alkotásról fog szólni.

Dezső Tamás, az ELTE bölcsészettudományi karának dékánja hangsúlyozta: a kar a statisztikák alapján hagyományosan az első a hasonló intézmények között az országban, ezért a hatóság támogatása a lehető legjobb helyre kerül. Az új műhely segíti a karnak azt a célját, hogy a médiaoktatás egyre korszerűbb legyen – mondta. A dékán kifejtette: a karon –  amelyen a magyar humán véleményformáló értelmiség java tanult – most a gyakorlati médiaképzést erősíthetik. Az NMHH segítsége lehetővé teszi, hogy a kar hallgatói, fiatal kutatói a legmodernebb eszközökkel végezhessék munkájukat, és így a kar betölthesse küldetését, hogy a véleményformálás központja legyen – fogalmazott Dezső Tamás.

A médialabor gyakorlati szemináriumoknak ad otthont, valamint a diákoknak egyéni alkotómunkára, filmes, webes és elektronikus tartalmak elkészítéséhez utómunkálatokra biztosít magas színvonalú infrastruktúrát.