Info

REPÜLJ MAGASRA

BIDF(1)(680x480)
Írta: film

BIDF közlemény:

Kedves Film- és Sportkedvelők, kedves már meglévő és leendő közönségünk!

Ismét olyan filmre hívunk titeket, amit csak az izgalomtól dobogó szívvel tudtok végigülni! Hogy kiért izgulhattok? Egy alacsony kasztból származó, fiatal, indiai boxoló lányért, és azért, hogy e  fantasztikus lány a hagyományos szerepektől elszakadva a saját útját, saját álmait követhesse. Vajon milyen esélyei vannak erre?

Évközi vetítéssorozatunk – melynek során a BIDF rajongók (Budapest International Documentary Festival, www.bidf.hu) kérésére olyan filmeket válogatunk, amelyeket máshol nem láthattok, s nem mellékesen millió díjat nyertek – következő filmjéből mindez kiderül!


A vetítés időpontja:
2016. március 18. (péntek) 18:00 és 20:00 óra, BEM mozi (1027 Budapest, Margit körút 5.)

A 900 Ft-os jegyért nemcsak egy jó filmet hanem egy pohár sört, bort, vagy üdítőt is kapsz!!! Sőt! Meghívott „hozzáértőkkel” a film után egy jó kis beszélgetésre is számíthatsz.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a vetítésre regisztráció szükséges a bidf.guests@gmail.com e-mail címen. Kérjük a regisztráció során jelezzétek, hogy melyik vetítésre jönnétek!

Az inidába, s azon belül is a box világába kaluzoló film rövid tartalma:

REPÜLJ MAGASRA / LIGHT FLY, FLY HIGH

Susann Østigaard, Beathe Hofseth, Norway, 2013.

Thulasi, egy nem mindennapi indiai lány, aki olyan kasztba született, amely a társadalmi ranglétra legaljára sorolja. Ám őt más fából faragták: egy olyan közösségben, ahol a lányoktól engedelmességet, alázatot várnak, ahol a házasság szülői akarat szerint köttetik, őt hidegen hagyta a házimunka, már kislány korában elhatározta, hogy nem lesz senkinek a felesége, és eltökélt szándéka, hogy a saját útját járja. Thulasi eldöntötte, hogy boxoló lesz. 2010-ben India harmadik legjobbja a saját súlycsoportjában, ám a tehetség sajnos arrafelé sem elég. Állandóan súlyos akadályokba, visszaélésekbe, korrupcióba ütközik. Tamil Nadu, a Boxolók Szövetkezetének főtitkára dönt a lányok sorsáról. “Szívességeinek” azonban ára van, amelyet Thulasi nem hajlnadó megfizetni. Mindezek fényében a jövője teljesen kilátástalan. S ekkor Thulasi saját kezébe veszi a sorsát. A film 3 éven át követi ennek a bátor lánynak váratlan fordulatokkal teli életét. A Repülj magasra egy győzelmekkel és kudarcokkal teli utazásra viszi nézőjét, amely során Thulasi bárkivel szembeszáll, a ringben és azon kívül egyaránt.

Trailer: https://vimeo.com/79682485

A filmet magyar felirattal vetítjük. 

 

Szeretettel vár a BIDF csapata!