Info

ZERO

Zero1
Írta: film

HAMAROSAN JÖN A ZERO A HAZAI MOZIKBA!

Nemes Gyula provokatív, szatirikus alkotása Udo Kierrel a főszerepben

Szokatlan, soha nem látott magyar film kerül hamarosan a hazai mozikba. Nemes Gyula második nagyjátékfilmje fanyar humorú, provokatív alkotás: van benne lázadás a kapitalista, globális világgazdasági rendszer ellen, afrikai tájak, cseh zene és gyönyörű méhes-mézes szex-jelenet. A ZERO Kovács Krisztián, Martina Krátká, Udo Kier, Tóth Orsi, Nemes Jeles László, Szirtes András, Lénárt István Lavro Ferenc, Mohamed Maiga és Dicko Jibrilla főszereplésével 2016. március 24-én kerül a hazai mozikba az Absolut Film Studio forgalmazásában. A vadonatúj plakát és előzetes most látható!

B1_zero

Egy méhecske berepül egy mézgyárba. A mézgyár igazgatója (Kovács Krisztián) kimenekül az erdőbe és méhész lesz. Beleszeret egy mobiltársaság igazgatójának lányába (Martina Krátká). A méhei kihalnak egy közeli mobiltorony miatt. „Nem lesz, aki a növényeket beporozza. Egy év múlva kihalnak a növények. Nem lesz mit enni az állatoknak. Két év múlva kihalnak az állatok. Nem lesz mit enni az embereknek. Három év múlva kihal az emberiség. Mentsük meg a méheket! Bosszút állunk a méhek gyilkosain!” – gondolja.  A szerelmesek gerillaakciókat hajtanak végre a méhek megmentésére. Megszüntetik az áramot, a fűtést, a benzint, a mobiltelefont és az internetet.
A harc nemzetközi forradalomba csap át. A bonyodalmak csak most kezdődnek igazán.

A film egyik főszereplőjét, a világ urát alakító Udo Kiert olyan filmekből ismerheti a közönség, mint a Penge, az Ace Ventura vagy az Armageddon. Forgatott továbbá Gus van Santtal (Otthonom, Idaho), és Lars von Trierrel (A nimfomániás, Melankólia), valamint több magyar filmben (Jancsó Miklós -Magyar rapszódia, Allegro barbaro, Bódy Gábor – Katonák, Krétakör Psyché és Nárcisz). A ZEROban magyarul beszél, és a szövegeket olyan tökéletesen elsajátította, hogy a budapesti járókelőknek, sőt, a Király fürdő vendégeinek a gőzben is lelkesen magyarázta: “Postagalamb a jövő!”

A ZEROban többek között felbukkan a 95 éves Lénárt István, az ötvenes évek legendás gyártásvezetője, a vajdasági Lavro Ferenc – aki a valóságban négy háborút is végigharcolt a jugoszláv háborúban – valamint az Oscar -díjas rendező, Nemes Jeles László (Saul fia) is.

A film számos jelenetét Burkina Fasóban forgatták, és a fulani törzs két tagja, Mohamed Maiga és Dicko Jibrilla is szerepelnek benne. A film zeneszerzője Márkos Albert, az Argo zenekar frontembere és csellistája vidám, balkános zenét komponált, amihez jól illeszkedik  a cseh Kopir Rozsywal Bestar zenekar, akik a szerelmi jeleneteket kísérik. A Zero operatőre Dobóczi Balázs, a vágó Politzer Péter. A ZERO magyar – cseh – német koprodukcióban készült. Producere Nemes Gyula, koproducerei Angelusz Iván, Jiri Konecny, Eike Goreczka és Durst György. A filmet a rendező cége, az Absolut Film Studio mutatja be saját forgalmazásban.

Zero4

“Komédiánk egy terroristáról szól, aki egymaga átveszi az uralmat és egy igazságosabb világot próbál létrehozni. De a világmegváltás szentesíti-e az eszközöket? Erről szól a film. Nem a megoldást kerestük, hanem kérdéseket akartunk feltenni a nézőknek.” – nyilatkozta  a ZERO kapcsán a rendező, aki Karel Vachektől és Věra Chytilovától tanulta a filmes mesterséget. Az Egyetleneim rendezőjének második filmje, a ZERO fanyar humorú, provokatív alkotás. Ajánljuk mindazoknak, akiknek fontos bolygónk jövője.

www.zerofilm.hu        https://www.facebook.com/zerofilm2015?fref=ts