Filmajánló Filmklubok és fesztiválok

ÁPRILISI BIDF VETÍTÉS – MATRIX AB

bidf-matrix-abmatrix-ab-original-83820
Írta: film

Újabb csemegét kínál a BIDF (Budapest International Documentary Festival) soron következő havi vetítése, a tavalyi fesztivál egyik szenzációs filmjének megismétlésével.

A film rövid tartalma és előzetese:

MATRIX AB
Vit Klusak (Csehország, 2016)

Már önmagában az is megdöbbentő, hogy a cseh pénzügyminiszterről, Andrej Babiš-ról film készülhetett. Különösen azért óriási vállalkozás ez, mert a rendező, Vit Kulsák kameráján keresztül, részben az elől menekülve, hihetetlen leleplező tények sejlenek fel Babiš-ról. Megtudjuk például, hogy ő Csehország egyik leggazdagabb nagyvállalkozója is egyben, és szocialista rendszerbeli múltja is igen kompromittáló. Babiš személyisége kész talány, amely végül a választási kampány során „tárul fel” a közönség előtt, amikor is a politikus saját meggyőződésének ellenére fánkot osztogat a szavazóknak, hogy meggyőzze őket jó szándékáról. A film a kézfogásokon, rövid szóváltásokon és a töltött Kostelec kolbászokon keresztül, leleplező humorral mutatja meg Babiš hatalmi eszközeit.

Vetítési időpontok: 2017. április 19. szerda, 18.00 és 20 00.
Helyszín: BEM mozi (1027 Bp. Margit körút 5.)
Jegyár:
 900 Ft, amely egy kis italt is tartalmaz. (Diákoknak, nyugdíjasoknak lehetőség van 600 Ft-os jegyre).
A filmet magyar és angol felirattal vetítik.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a szervezők kérik, hogy regisztráljon mindenki időben a bidf.guests@gmail.com címen, jelezve azt is, melyik vetítésre jönne!
A film Magyarországon máshol nem látható.

Nagy szeretettel vár Mindenkit a BIDF csapata!