Pályázatok Workshop / képzés

FORGATÓKÖNYVÍRÓ WORKSHOP PÁLYÁZAT

article_martin_daniel_ffp-17-18_fb_event_5_900x600
Írta: film

Fast Forward Program:
A forgatókönyvírás 180 fokos fordulatai

Időpont: 2017. december 7-9.
Helyszín: ELTE BTK Főépület
(1088 Budapest, Múzeum körút 6-8.)

Egy film forgatókönyvének elkészítésénél gyakran előfordul, hogy a kezdeti elgondolások 180 fokos fordulatot vesznek, mire helyes irányba kerül a történet. Egy bizonyos idő után a legnagyobb segítséget általában az jelenti, ha valaki friss szemmel átolvassa az addigi munkánkat – ha ez a friss szem ráadásul az egyik legtapasztaltabb forgatókönyv-fejlesztőé, akkor nyert ügyünk van. Martin Daniel több mint 25 éve oktatja a legsikeresebb európai filmeseket – most Budapestre látogat, hogy itt is megossza tapasztalatait.

Program:

  • Bevezető előadás
  • Filmelemzés
  • Csoportos munka a rövid treatmenteken
  • Hogyan kerüljük el a forgatókönyv-fejlesztés pokolba vezető útját? – konzultáció kreatív producerekkel és dramaturgokkal
  • Prezentáció a jelenetírásról

Előadó:
Martin Daniel (USA) Forgatókönyvíró, forgatókönyvírást tanít – a University of Southern California oktatója. 1991 óta az EAVE (EuropeanAudio-Visual Entrepreneurs) program keretében tanítja az európai független filmgyártás élvonalát, társalapítója a csehországi Midpoint képzési programnak. Ő írta többek között a C(r)ook és a Tommy and the Wildcat című filmeket. Forgatókönyv-konzultánsként számos műfajú és formátumú, díjnyertes alkotás elkészítésében vett részt.

Kiscsoportos workshop! (A résztvevők mellett korlátozott számban megfigyelőket is fogadnak a szervezők, amire szintén szükséges jelentkezni.) Az előadás angol nyelven zajlik, tolmácsolás nélkül.

Kiknek ajánlott: forgatókönyvíróknak, producereknek, filmszakmai képzéseken részt vevő diákoknak

Jelentkezési feltételek: szakmai önéletrajz és egy 3-5 oldalas, angol nyelvű fikciós treatment, karakter leírás, vizuális koncepció. Beküldési határidő: 2017. október 25.

Regisztráció és pályázati anyag leadása:
http://www.mnf.hu/ffp

Az esemény Facebookon:
https://www.facebook.com/events/1971378936431982/