Filmszakos hírek

Seregi Tamás kapta a Szegedy Maszák Mihály-díjat!

szegedy
Írta: film

Intézetünk oktatója, Seregi Tamás nyerte el a Szegedy Maszák Mihály-díjat, amelyet június 19-én vehetett át a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A díjat – Jovánovics György különlegesen szép plakettjét – már nem pályakezdő, de még nem is pályájuk végén járó tudósok kapják, akik a névadó szellemében több kultúrában és nyelvben mozognak otthonosan, vagy szívesen foglalkoznak az irodalmon kívül más művészeti ágakkal is. A legfontosabb természetesen a tudományos teljesítmény magas színvonala – és az olyan tudósi erények, mint a nyitottság, vitakészség, szerénység.

Seregi Tamás két könyve (Jelen, 2016; Művészet és esztétika, 2017), valamint számos folyóirat-publikációja bizonyítja, hogy szerzőjük – tájékozottsága, rendkívül következetes és érthetőségre törekvő gondolkodói teljesítménye, a művészetek széles körében való jártassága révén – megérdemelte a díjat: az átadó Bezeczky Gábor kuratóriumi elnök és a díjazottat méltató Hajdu Péter egyaránt ezt emelték ki.

A tervek szerint a díjat kétévenként kaphatja meg egy-egy méltó jelölt.

Forrás: http://www.iti.btk.mta.hu/hu/osztalyok/irodalomelmeleti-osztaly/538-a-szegedy-maszak-mihaly-dij-elso-kituntetettje-seregi-tamas