Pályázatok

Hypewriter pitchfórum

hype
Írta: film

2019-ben is várják a pályázatokat a budapesti Hypewriter pitchfórumra

Az első Hypewriter pitchfórumot 2018 júniusában rendezték meg Budapesten. Az eredeti televízióssorozat-ötleteket bemutató eseménysorozat hatalmas sikerrel zárult, számos egyedi és újító sorozatterv érkezett a felhívásra. A kiemelkedő minőségű nevezéseket bemutató 2018-as pályázat nyertes projektje, a „The Butcher” jelenleg előkészítési fázisban van, és még 2019 első felében megkezdődik a gyártása.

A szervezők februárban bejelentették, hogy 2019-ben is megrendezik a Hypewritert, és ismét várják az eredeti sorozatötleteket. Nevezési határidő: április 30.

A Paprika Studios és az RTL Magyarország mint az ötletfórum életre hívói a minőségi televíziós sorozatgyártás fejlesztését tűzték ki célul, ennek érdekében kívánnak lehetőséget adni egyedi ötletek és újszerű tartalmak megvalósítására. A szervezők a jövő legjobb televízióssorozat-ötletét keresik – mindenféle műfaji megkötés nélkül.

A pályázat győztese 10.000 euró pénzdíjat kap, a kiírók segítségével továbbfejlesztett koncepciója pedig a Paprika Studios gyártásában készül el, majd az elkészült pilotepizódot az RTL Magyarország tűzi műsorra. A szervezők közt található a jelentős nemzetközi kontentforgalmazó cég, a DRG is. Az olyan fontos sorozatok forgalmazójaként, mint a Szemtanúk és a The Cry, ők segítenek majd a legjobb nemzetközi perspektívájú sorozat kiválasztásában.

A budapesti Hypewriter pitchfórumra 6-10 epizódból álló, epizódonként kb. 40-50 perces sorozatok ötletét várják. Elsősorban kelet-közép-európai országokból érkező nevezésekre számítanak, de a világ minden részéről lehet jelentkezni. A pályázati anyagokat angol nyelven kell beadni.

A pitchfórumra június 25-én kerül sor, ahol a jelentkezők közül a legjobbnak ítélt nyolc projekt mutatkozik majd be a döntőben az ötfős nemzetközi szakmai zsűri – elismert kulturális és filmelméleti szakértők és filmkészítők – és a közönség előtt. A kiválasztott projektek alkotói a pitchfórum előtt előkészítő pitchtrainingen vehetnek részt.

A Paprika Studios a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat jelentős televíziós gyártási és fejlesztési tapasztalattal a show-műsorok és valóságshow-k területén ugyanúgy, mint a fikciós műfajban és a digitális, illetve branded tartalmak világában.

A világ számos országában működő, népszerű televíziós műsorokat – tehetségkutató versenyeket, filmeket és sorozatokat – gyártó RTL Csoporthoz tartozó RTL Magyarország az ország egyik jelentős kereskedelmi televíziócsatornája és a hazai televíziós tartalomgyártás és piac egyik legfontosabb résztvevője.

Az egyesült királyságbeli DRG innovatív, kreatív és dinamikusan növekvő portfóliójú cég, melynek fő fókusza a kontent: a programgyártás és -fejlesztés, finanszírozás, tehetségkutatás, gyártás és forgalmazás egyaránt része tevékenységének.

A nevezés a https://filmfreeway.com/hypewriter felületén lehetséges. A nevezés feltételeiről, valamint a díjakról a  www.hypewriter.tv weboldalon található tájékoztatás.