Info

Ingyenes BFA bemutató óra (forgatókönyvírás)

Kedves ELTE-s hallgatók!

A Budapest Film Academy képzésében szeptember 12-én elindított, „Játékfilmkészítés a gyakorlatban” kurzusunk első előadását, melyben a klasszikus, hollywoodi történetmesélés szabályait ismertettük, a később csatlakozók kérésére, október 5-én, szerdán délután 16:00-tól, megismételjük.

Hódi Jenő, a Budapest Film Academy igazgatója ezt az alkalmat minden olyan ELTE-s hallgatónak felajánlja, akinek eddig nem volt lehetősége a forgatókönyvírásról órát felvenni, illetve mindazoknak, akik szeretnék tovább mélyíteni eddig megszerzett ismereteiket, belekóstolni a Budapest Film Academy által tartott órák tananyagába, hangulatába. Ez a három órás előadás minden ELTE-re beiratkozott diáknak ingyenes.

Az amerikai filmkészítés első számú tanítása: minden sikeres film alapja a jól megírt forgatókönyv. Ennek elsajátítása, alapvető technikai fogásainak ismerete filmes szakemberek, alkotók számára elengedhetetlen. Ez az előadás azoknak is hasznos, akik nem filmkészítőként szeretnének érvényesülni;  a forgatókönyv megértése a kritikus és az elemző munkájának is fontos alapköve.

Többek között erről beszélt a napokban Andy Vajna is, a Kossuth Rádióban. Hangsúlyozta, hogy a forgatókönyvíró képzést kiemelten fontosnak tartja és az ELTE új filmkészítő programjának részeként, világhírű írókat fog meghívni néhány napos előadásokat tartani. Az interjú erre vonatkozó része a Budapest Film Academy weboldalán meghallgatható: http://www.budapestfilmacademy.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=6

A  szerdán megtartandó három órás előadás alatt a forgatókönyvírás legfontosabb elemeit, szerkezeti felépítését,  a történet működőképességét vizsgáljuk olyan filmeken keresztül, mint a „Száll a kakukk a fészkére”, „Aki legyőzte Al Caponét” és a „Rocky”, miközben a forgatókönyvírás legjellemzőbb buktatóira is felhívjuk a figyelmet.

Azoknak az ELTE-s hallgatóknak, akiknek mindez felkeltette az érdeklődését, kérjük küldjék el jelentkezésüket a coordinator@budapestfilmacademy.com címre.  Sajnos a tanterem mérete miatt elsősorban azoknak a diákoknak tudunk helyet biztosítani, akik regisztráltak a fent megadott e-mail címen, a többiek a szabad helyek függvényében tudnak részt venni az előadáson.

Az előadás időpontja és helyszíne: október 5. 16:00, Múzeum krt. 6-8. -137 terem.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Üdvözlettel,
Budapest Film Academy