Info

ODEON A LURDY HÁZBAN

_j_k_p.1
Írta: film

Az Odeon él, és élni szeretne! Az Odeon-Lloyd mozi bezárása óta sokan úgy tudják, hogy az Odeon megszűnt, holott tékáink azóta is működnek, filmklubjaink átkerültek az Örökmozgóba és az Odeon Undergroundba, moziüzemeltetési tevékenységünket pedig a Lurdy Ház mozijában folytatjuk.

Az Odeon tehát él, és változatlanul ellátja azokat a filmszakmai tevékenységeket, amelyeket eddig is ellátott, sőt, a Lurdy Ház Odeon-termével most újabb feladatot vállalt magára; kulturális missziót: a IX. kerület első art-termének üzemeltetését. Ahhoz, hogy ennek a nehéz, de nemes kihívásnak meg tudjunk felelni, ez év végéig 900 nézőt kell becsábítanunk ebbe a bizonyos terembe, ezzel biztosítva a jövő évi működés alapját.

Hogy a Lurdy Ház Odeon-terme most még csábítóbb legyen, összegyűjtöttük az idei év szerintünk legjobb filmjeit, köztük számos olyan alkotást, amelyeket moziban már nem, vagy már nem sokáig lehet látni. Az összeállítás egy-egy darabját december végéig minden nap műsorra tűzzük.

Emellett a filmszakmai összetartás jegyében bemutatunk olyan kitűnő hazai alkotásokat is, amelyek se moziban, se DVD-n nem tekinthetők meg, noha kortárs filmművészetünk meghatározó darabjai. Az előadások további különlegessége, hogy házigazdaként olykor-olykor az alkotók is felbukkannak majd a moziban.

Karácsony közeledtével a gyerekeknek és az időseknek kedvezményes vetítésekkel kedveskedünk, de a felnőtt nézőkről sem feledkezünk meg, őket számos premierfilm várja majd.

Most egy mozijegy megváltásával nemcsak egy jó filmélményben lehet részetek, hanem az Odeon tervekkel teli mozis jövőjének megalapozásához is hozzájárulhattok. Gyertek mozizni minél többen: most egy kedves gesztus a jövőt jelentheti!

A részletes programról az odeon.hu-n, valamint az Odeon Underground és az Odeon Lloyd Mozi Facebook-oldalain tájékozódhattok.

Odeon miniFESZT

December 5 és 8 között miniFESZT-et szervezünk az Odeon Undergroundba, ahol koncertekkel, kiállítással, börzével várjuk minden kedves leendő és új barátunkat.
A belépés minden programra ingyenes!

Az eseményről bővebben a Facebook oldalon olvashattok.

Odeon Átrium

November 26-án nyílt meg Budapest legújabb kulturális központja, az Átrium Film-Színház a Margit körút 55. szám alatt, az egykori Átrium, illetve Május 1. mozi helyén. Az új komplexumban filmvetítések, filmklubok, táncelőadások, színházi bemutatók és egyéb rendezvények mellett az Odeon tékája is helyet kapott, mely a Tabán moziból költözött ide. Az új helyen a korábbi, széles választékkal, vagyis mintegy 8000 filmmel, és hosszabb nyitvatartással, már 14 órától várjuk kedves vendégeinket. Az Átrium tékájában természetesen nem csupán a Tabán tékában váltott tagságik, hanem az Odeon-hálózat bármely más tékájában érvényesített tagsági kártyával lehet kölcsönözni.

Az Átriumban található videotéka minden nap 14 és 22 óra között tart nyitva.

Elérhetőség:

Odeon Underground

Budapest, Teréz körút 30. (a Művész Mozi mellett)
Telefonszám: +36 1 269 3223

Odeon Átrium

Budapest, Margit körút 40. (a Mechwart liget megállóban)
Telefonszám: +36 1 317-9338, illetve +36 1 318-9844.