Filmklubok és fesztiválok

OLASZ-MAGYAR FILMNAPOK

pacifista
Írta: film

Itália és Magyarország között az évszázadok során rendkívül gazdag kulturális kapcsolatok alakultak ki – így volt ez a filmművészet területén is. A harmincas évek végétől napjainkig jelentős eredményei születtek ennek az együttműködésnek, hol stilisztikai, hol gondolati, hol társadalomtörténeti kölcsönhatásoknak.

Ezen filmekből tekinthetünk meg néhányat az április 25 és 29 között megrendezésre kerülő olasz-magyar filmnapokon a MaNDA és az Olasz Kulturális Intézet együttes szervezésében az Örökmozgó Filmmúzeumban. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a kétnyelvű vetítésekre, és a két kerekasztal-beszélgetésre, ahol az alkotókkal is találkozhat a közönség.

A meghívottak: Gulyás Gyula, Gulyás János, Szomjas György, Flórián Endre, Szőnyi Zsuzsa, Koltai Lajos, Gilberto Martinelli, Szalai Györgyi, Dárday István, Muhi Klára, Muhi András, Sipos Áron, Muszatics Péter. A kerekasztal-beszélgetéseket Pintér Judit filmkritikus vezeti.

A rendezvényt Szőcs Géza kormánybiztos úr, és Gina Giannotti asszony, az Olasz Kulturális Intézet igazgatója nyitja meg 25-én, csütörtökön 18:30-kor.

Bővebb információ és a teljes program elérhető itt.