Filmklubok és fesztiválok

LUX FILMNAPOK

banner-epios-hu
Írta: film

LUX Filmnapok a Corvin moziban

 

November 26-án és 27-én az Európai Parlament a Corvin moziban mutatja be a Lux-díjra jelölt döntős filmeket. Valeria Golino: Miele, Felix van Groeningen: Alabama és Monroe, valamint Clio Barnard – The Selfish Giant című alkotásaira jegyeket az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának weboldalán, a www.europarl.hu-n lehet nyerni.

 

A Lux-díj az Európai Parlament filmművészeti díja, melyet 2007 óta minden évben olyan filmeknek ítélnek oda, melyek az európaiak életéről és identitásáról, valamint mindenkit érintő kérdésekről szólnak. A három döntős alkotást egy nemzetközi zsűri választja ki és a Lux Filmnapok keretében az Európai Unió 24 hivatalos nyelvén feliratozva mind a 28 tagállamban bemutatják a filmeket.

 

A LUX Filmnapok programja Helyszín: Corvin mozi Latabár terem(1082 Budapest, Corvin köz 1.)

 

2013. november 26. (kedd)

18:00 – Valeria Golino – Miele

20:30 – Felix van Groeningen – Alabama és Monroe

 

2013. november 27. (szerda)

18:00 – Clio Barnard – The Selfish Giant

 

 

Lumière Filmklub az Európa Pontban:

 

A Miele című filmet november 28-án az Európa Pont is műsorra tűzi, ennek kapcsán rendezett beszélgetésen először Andy Vajna kormánybiztossal, Bagó Zoltán európai parlamenti képviselővel valamint Havas Ágnessel, a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatójával vitatunk meg európai filmekkel és filmfinanszírozással kapcsolatos kérdéseket, majd Vezér Éva és Pohárnok Gergely beszél a LUX-díjról, és a Miele című filmről. A programra a belépés ingyenes.

 

Időpont: 2013. november 28. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Európa Pont

1024 Budapest, Lövőház utca 35. (Millenáris)