Folyóirat Pályázatok

FELHÍVÁS – Enyedi Ildikó életműve – METROPOLIS

Enyedi-Ildiko
Írta: eltefilm

Felhívás cikkekre

A Metropolis filmelméleti és filmtudományi folyóirat 2022/4. számát Enyedi Ildikó munkásságának szenteli. A lapszámban Enyedi munkásságát szeretnénk minél több szempontból, sokféle elméleti aspektus alapján megvizsgálni. Reméljük, hogy a lapszám alkalmas lehet arra, hogy a sokszínű kutatói érdeklődések mentén izgalmas képet rajzoljon ki a kortárs magyar filmművészet egyik legmeghatározóbb alakjáról.

Felhívásunkra olyan, a Metropolisban megjelentetésre alkalmas, 35-40 000 karakter terjedelmű, tudományos igényű cikkek tervét várjuk, amelyek Enyedi Ildikó életművét, annak bizonyos filmjeit, filmcsoportjait vizsgálják.

A jelentkezőktől a tervezett cikk 1500-2000 karakter terjedelmű absztraktját, a szerző rövid szakmai bemutatkozását (max. 1000 karakter) a metropolis@metropolis.org.hu e-mail címen várjuk 2022. április 30-áig. A jelentkezőknek május elején visszajelzést küldünk a beküldött anyaggal kapcsolatban. Az elfogadott tervek alapján a cikkek leadásának határideje várhatóan 2022. augusztus vége lesz.

Kérjük, hogy juttassa el ezt a felhívást olyan kutatóknak, diákoknak, PhD-hallgatóknak, akiket érdekelhet a téma!

Budapest, 2022. április 5.

A Metropolis szerkesztői

www.metropolis.org.hu