Filmklubok és fesztiválok

Bujtor István Filmfesztivál – NEVEZÉS

hosszú logo Bujtor 2022
Írta: eltefilm

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy még fogadjuk a nevezéseket a XIII. BUJTOR ISTVÁN FILMFESZTIVÁL versenyprogramjára! A rangos Bujtor István-díj mellett milliós összdíjazásban részesülnek a leendő győztesek és különdíjasok. Örömmel látnánk filmjüket a fesztiválon!

Nevezési határidő: 2022. május 15.

Nevezni a kiadási, megjelenési, befejezési dátum szerint tavaly, tehát 2021. január 1. után elkészült vagy még be nem mutatott filmekkel lehet. A XIII. Bujtor István Filmfesztiválra – Bujtor István életművét szem előtt tartva, aki rendkívül sokoldalú, számtalan műfajban és stílusban alkotó színész és rendező egyéniség volt – minden témában és stílusban nevezhető filmes alkotás.

Műfaji kategóriák:

1) rövid- és egész estés és játékfilm, kísérleti fikciós alkotás;

2) dokumentumfilm, ismeretterjesztő film;

3) animációs film

4) versfilm

Örömmel fogadjuk a fiatalos szemléletű, szubjektív alkotói megközelítéseket, valamint az eredeti szemléletű, a filmes formanyelvet tudatosan használó filmeket, amelyek

  • a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készültek, tekintettel a sokoldalú művész munkásságának e meghatározó jellemzőire

  • valamilyen rejtély, bűnügy, titok körül zajló cselekményt feldolgozó filmek

  • a költészet valamely eleme, egy vers feldolgozása, vagy költői életművek bemutatása filmes formanyelven, illetve eszközökkel

  • az emberi lét sokszínűségét, útkeresést bemutató film

  • drámai cselekményt vagy fordulatot feldolgozó, bemutató alkotás

A seregszemle versenyprogramja önálló alkotók, műhelyek, filmstúdiók, mozgóképes szakok, produceri irodák, tévék számára egyaránt nyitott. A zsűri a filmeken túl az alkotókat is díjazza: jellemzően a rendezést, forgatókönyvet/szerkesztést, az operatőri, vágó, vizuális effekt, zeneszerzés/zenei szerkesztés, a férfi és nő szereplők játékát is értékeli.

A fesztivál augusztus 18. és 21. között lesz Balatonszemesen, ahol a közönségtalálkozók, nyilvános filmvetítések mellett moderált pódiumbeszélgetések, zsűri konzultáció, a CinProCaS és a FilmProCaS hollywoodi magyar fejlesztésű filmtervező applikációk szakmai workshopja várja a versenyprogram résztvevőit.

A verseny nevezési feltételei a mellékelt felhívásban, valamint a www.bujtorfilmfesztival.hu oldalon találhatók, az aktuális információkat a Bujtor István Filmfesztivál facebook oldalán olvashatják (facebook.com/bujtoristvanfilmfesztival).

Nevezni az alábbi linken lehet:
https://forms.gle/BT9REB2mGf8vtshHA

Egy alkotó egy kategóriában legfeljebb 3 filmmel, több különböző alkotóval dolgozó alkotócsoport vagy produceri iroda legfeljebb 5 filmmel nevezhet. Sorozat esetében egy epizódot lehet nevezni, ha egy egészként értelmezhető az adott rész. Az egyes műfaji kategóriák nyertesei, a versenyfelhívás szerinti komoly díjazásban részesülnek.

A nevezés feltétele a pontosan kitöltött és aláírt hozzájáruló nyilatkozat:
https://bujtorfilmfesztival.hu/wp-content/uploads/2022/02/Hozzajarulo-nyilatkozat.docx.pdf