Filmajánló Filmklubok és fesztiválok Filmszakos hírek

KÉK PELIKAN az ELTE Filmklubban – március 21.

FB_IMG_1709841364907.jpg
Írta: eltefilm

KÉK PELIKAN Vetítés + Beszélgetés

🎬 Csáki László egész estés animációs filmjének születéséről a rendező, a film egyik producere, Felszeghy Ádám és egyik főszereplője, Polya Péter mesélnek. Az alkotókat Margitházi Beja kérdezi.

Helyszín: Premier Kultcafé (Budapest, 1085, Üllői út 2-4.)
Időpont: 2024. 03. 21. (csütörtök) 19:00

📼 Vendég: Csáki László, Felszeghy Ádám, Polya Péter
🚂 Jegyek: a helyszínen kaphatók (1500 Ft ELTE-hallgatóknak)

A Kék Pelikan egy hatalmas nosztalgiabomba a kilencvenes évekről (ameddig a filmzenéje is tart, a Bonanza Banzaitól a Hiperkarmáig), de elkerüli a téma feldolgozásának az összes lehetséges csapdáját, egészen egyszerűen azért, mert vizuális fantáziával készült, lendületes a története, és mégiscsak az igazságról szól.” (Klág Dávid, telex.hu)

Tallinn, Torino és Biarritz után végre a hazai mozikba is megérkezik Csáki László várva várt első egész estés filmje, a Kék Pelikan. A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában első animációs produkcióként készült mozifilm valós eseményeket dolgoz fel: azt mutatja be, hogyan utaztak Nyugatra a magyar fiatalok a rendszerváltás után, hamisított vonatjegyekkel. Bár a film megszólaltat valós szereplőket is, többek között olyan színészek segítségével meséli el a történteket, mint Börcsök Olivér, Csoma Judit, Csőre Gábor, Olasz Renátó, Rujder Vivien, Thuróczy Szabolcs és Trokán Nóra. A sok humorral átszőtt alkotás igazi nosztalgiautazás, amelyen a felidézett tárgyak és olyan korabeli zenék segítségével vehetnek részt a nézők, mint az Induljon a banzáj! a Bonanza Banzai-tól, a Lidocain a Hiperkarmától vagy a Húsrágó, hídverő a Kispál és a Borztól.

Az Umbrella Entertainment produkciójában és Temple Réka koproducer jóvoltából a Cinemon Entertainment koprodukciójában készült Kék Pelikan április 4-től látható a hazai mozikban.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/793648362659310