NECS

The Budapest Conference

NECS plakátA konferencia 2008. június 19. és 22. között került megrendezésre. A három és fél nap alatt négy teremben zajlottak az események párhuzamosan. A konferencia ideje alatt három kiemelt plenáris előadásra (William Uricchio – MIT, Cambridge/MA; Ivan Klimes – Prágai Nemzeti filmarchívum; Pierre Sorlin – Université de la Sorbonne Nouvelle, Párizs), valamint számos filmtudományi és filmoktatási workshopra került sor. Ezen kívül szerveztünk egy szakmai találkozót az európai, nem angol nyelvű filmtudományi folyóiratok szerkesztőinek részvételével, valamint sor került egy filmtudományi szakkönyvkiállításra angol, német és magyar kiadók részvételével.
Ezen kívül a konferencia munkanapjai alatt összesen 170 előadó konferencia-előadásai zajlottak le. Az előadók elsősorban Európából érkeztek, azonban vendégül láttunk filmtudományi szakembereket Brazíliából, Hongkongból és a Fülöp-szigetekről is. A konferencia regisztrált résztvevőinek száma 200 fölött volt, ezen felül szép számmal voltak jelen vidéki és budapesti egyetemek diákjai is hallgatóként.
A konferencia ideje alatt az ELTE BTK filmszakos hallgatóiból álló 30 fős önkéntes csapat segítette a rendkívül sok technikai felszerelés mozgatását igénylő előadások, programok lebonyolítását.

További információk: