Pályázatok

RÖVIDFILM PÁLYÁZAT

the-yankles
Írta: film

A ZSIFI – Budapesti Zsidó Filmfesztivál (2012. november 22-25.) „Nyomokban zsidót tartalmaz” elnevezéssel nyílt pályázatot hirdet kisfilmek megvalósítására.

A szervezők olyan pályaműveket várnak, melyek az eddigiektől eltérő új, friss szemszögből mutatnak be zsidó karaktereket, zsidó problémákat, zsidó témákat vagy magát a zsidóságot (legyen ez kultúra, vallás, sorsközösség, nép, kisebbség, etnikum, törzs, vagy amit akartok). Mindezt nem elvárás a film főszereplőjén, elsődleges cselekményén, vagy alkotóin keresztül megtenni. Várják azokat a kreatív megoldásokat is, ahol ez a téma “csak úgy”, mellesleg, érintőlegesen, on the side kerül terítékre.

A zsűri tagjai: Gigor Attila, A nyomozó c. film rendezője, Szabó Simon, a Papírrepülők c. film rendezője, Till Attila, a Csicska című film rendezője.

A szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott filmeket a 2012. november 22. és 25. között megrendezendő ZSIFI – Budapesti Zsidó Filmfesztiválon vetítik le. A legjobbnak ítélt alkotás jutalma: a nyertes kiutazhat a 2013. évi UK Jewish Film Festival-ra (London), ahol levetítik a filmjét. Az eredményhirdetésre és díjátadásra a fesztivál nyitóeseményén kerül sor.

Aminek meg kell felelni:
– a filmek rögzítésének módja nincs szabályozva, készülhet mobillal, fényképezővel, HD kamerával stb.
– a műfaj sem kötött, egyaránt várunk dokumentum- vagy kisjátékfilm, animációs stb.
– egy kisfilm nem lehet hosszabb 10 percnél
– a pályaműnek nem kötelező vadonatújnak lennie, lehet már korábban készült, akár máshol már bemutatott filmet is benyújtani, ha megfelel a kiírás feltételeinek
– egy pályázó több alkotással is jelentkezhet
– a nevezés ingyenes

Bővebb információ a pályázat díjazásáról és a jelentkezés részleteiről az esemény weblapján található