Workshop / képzés

FILMTETT ALKOTÓTÁBOR

filmtett-tabor
Írta: film

A kolozsvári székhelyű Filmtett Egyesület 12. alkalommal hirdeti meg filmes alkotóműhelyének részvételi pályázatát. A 2013. július 23–augusztus 2. között megszervezendő tábor helyszíne a Marosvásárhelytől kb. 20 km távolságra elhelyezkedő Nyárádszentlászló, a bázis a Pásztortűz Panzió lesz.

A pályázat határideje 2013. április 15. Azok számára, akik részvételidíj-kedvezményt igényelnek, a pályázati határidő 2013. április 7.

Pályázati díj nincs. Alsó korhatár a tábor kezdetéig betöltött 18. életév. Idén először egyetlen közös motívum fűzi majd egységbe a táborban készülő rövidfilmeket, legyenek azok animációs vagy élőszereplős alkotások, operatőri etűdök. A közös motívum a KAPU, ebből kiindulva kell a pályázaton benyújtandó forgatókönyveket megírni, vagy ez az a kép vagy forma, amelyhez a filmeknek el- vagy vissza kell találniuk. Íme egy kedvcsináló-gondolatébresztő.

 

A következő csoportokba lehet jelentkezni:

1. Rendező (csoportvezető: Dyga Zsombor) – A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz, forgatókönyv, esetleg korábban készült saját munka.

2. Rendezőasszisztens (csoportvezető Dyga Zsombor, Iványi Petra) – A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz, esetleg korábban készült saját munka.

3. Animációs rendező (csoportvezető Patrovits Tamás, Bertóti Attila) – A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz motivációs levéllel, (képes) forgatókönyv, látványterv, esetleg korábban készült saját film vagy grafikai terv, tanulmányrajz. Számítógépes képtervező és animációs szoftverek ismerete előny, de nem szükséges feltétel.

4. Animátor / animációs mozdulattervező (csoportvezető Patrovits Tamás, Bertóti Attila) – A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz motivációs levéllel, esetleg korábban készült saját animáció vagy grafikai terv, tanulmányrajz. Számítógépes képtervező és animációs szoftverek ismerete előny, de nem szükséges feltétel.

5. Operatőr (csoportvezető Bálint Arthur, Bántó Csaba) – A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz, 1 oldalas szinopszis, saját film.

6. Segédoperatőr (csoportvezető Bálint Arthur, Bántó Csaba) – A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz, 1 oldalas szinopszis, esetleg saját fotó vagy film.

7. Hangmérnök (csoportvezető Várhegyi Rudolf, Zányi Tamás) – A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz, esetleg saját, korábbi hangmérnöki munka, zenei, rádiós stb. tapasztalat ismertetése.

8. Vágó (csoportvezető Czakó Judit, segédje Mezei Áron) – A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz motivációs levéllel, esetleg saját munka, korábbi szakmai tapasztalat ismertetése.

9. Producer-gyártásvezető (csoportvezető Durst György, Iványi Petra, Boros Melinda) – A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz, esetleg saját munka, korábbi szakmai tapasztalat ismertetése.

10. Színész (csoportvezető Dömötör Tamás) – A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz, portré- és egészalakos fotó, esetleg saját film és korábbi filmes tapasztalat ismertetése. Figyelem: a színészcsoportba legalább másodéves, színművészeti főiskolákon tanuló hallgatók, illetve végzett színészek jelentkezhetnek. Gyakorlattal rendelkező, nem hivatásos színészeket is várunk.

11. Filmkritikus (csoportvezető Strausz László, Margitházi Beja) – A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz motivációs levéllel, 3 db. saját filmkritika, esetleges korábbi szakmai tapasztalat ismertetése.

 

A táborba való jelentkezéshez nem kizáró jelentkezési feltétel a korábbi filmes tapasztalat megléte!

Minden csoportot a filmszakma elismert egyéniségei vezetnek. A résztvevőket a csoportvezetők választják ki május 30-ig a pályázók közül. A nyertes pályázók névsora látható lesz a Filmtetten, de a döntésről személyesen (e-mailben) is értesítünk mindenkit.

A tábor részvételi díja 30 000 forint / 450 lej vagy ennek megfelelő euró. Ez magába foglalja a szállás, a teljes ellátás, a felhasznált nyersanyag és technika, valamint az oktatás összes költségét (nem foglalja magába az útiköltséget). 10 résztvevő számára 30%-os részvételidíj-kedvezményt biztosítunk szociális alapon. A kedvezményt az adatlapon kell igényelni április 7-ig.

Jelentkezni kitöltött adatlappal lehet a tabor@filmtett.ro e-mail címen vagy a Filmtett Egyesület postacímén: 400038 Cluj-Napoca (Kolozsvár), str. Horea, nr. 4/18.

 

Bővebb információ itt található.