Pályázatok

FILMTETT PÁLYÁZAT

images
Írta: film
FILMTETT PÁLYÁZAT
A Filmtett Egyesület 13. alkalommal hirdeti meg nyári filmes alkotótáborát. Idén először két részre osztotották a pályázati időszakot: most csak a forgatókönyvíró-rendező csoport számára írnak ki pályázatot, amelynek 8 nyertesét szeretnék egy ingyenes forgatókönyv-fejlesztői gyorstalpalóval segíteni filmje előkészítésében.
forgatókönyv-fejlesztő hosszúhétvégét május 1. és 4. között tartják Tusnádfürdőn, két mentora Maruszki Balázs forgatókönyvíró, a Magyar Nemzeti Filmalap filmtervfejlesztő csapatának tagja, valamint Szekeres Csaba, az MTVA rendezője, forgatókönyvírója lesz.
A filmtervek idei témája a hinta, ehhez a motívumhoz kell a fogalom bármilyen szorosabb vagy átvittebb értelmében kapcsolni a forgatókönyveket. Részletek itt: http://www.filmtett.ro/hinta
A 8 közül 4 rendező lehetőséget kap arra, hogy filmjét a többi táborlakóval együtt dolgozva és tanulva (és szórakozva) leforgassa a 13. Filmtett Workshop keretében. A végcél az, hogy a július 28. és augusztus 8. között Nyárádszentlászlón zajló alkotótábor utolsó estéjére a hinta vezérmotívum alapján egy szkeccsfilm álljon össze.
A pályázat határideje: 2014. február 28.