Pályázatok

FILMTEKERCS GYAKORNOK

filmtekercs.jpg-18548_222x180
Írta: film

Gyakornoki program a Filmtekercsnél

A filmtekercs.hu, Magyarország legnagyobb önálló moziportálja gyakornoki programot hirdet. A program – ésszerű munkaelvárás mellett – kiváló bevezetést ad az online kulturális sajtó világába. A jelentkezők kipróbálhatják magukat a kritikaírásban, a tudósításban, a hírszerkesztésben, belemerülhetnek a fesztiválok és a mozi világába, interjúkat készíthetnek, megírhatják saját ötleteiket, mindezt tapasztalt mentorok segítségével.

A Filmtekercs szoros, családias közössége már sok újságírót indított el a pályán. Odafigyelés és profi irányítás, ezzel együtt pedig kreatív szabadság vár az érdeklődőkre. Régóta elkötelezettek  a minél hasznosabb gyakornoknevelés iránt: annál is inkább, mivel a legjobbak a program végeztével bekerülhetnek a szerkesztőségbe.

„Gyakornokként még hosszabb lelkesítőt is lett volna időm írni, de most túl elfoglalt vagyok: idén a Filmtekercs Fesztivál-rovatvezetőjeként a Berlináléról fogok tudósítani :)” (Simor Eszter rovatvezető)

„Még két éves újságírói tapasztalattal is rengeteg újat mutatott a Filmtekercs gyakornoki programja számomra. Az egyik legjobb döntés volt, hogy csatlakoztam.” (Tóth Nándor Tamás PR-koordinátor)

„A gyakornoki program legnagyobb előnye, hogy folyamatosan kaptam visszajelzést a mentoraimtól – a publikálási lehetőség és az ingyenes sajtóvetítés pedig már csak hab volt a tortán.” (Piller Mónika rovatvezető)

„Óriási előny, hogy az egyetem befejezése előtt élesben is kipróbálhattam magam. Tapasztalatot szereztem, érdekes feladatokat kaptam egy felkészült, segítőkész csapatban.” (Végh Márton újságíró)

„Meglepett, hogy a Filmtekercs csapata milyen kemény szakmaisággal dolgozik, és mégis milyen könnyen tudnak laza és baráti hangulatban együttműködni.” (Magyar Vivien újságíró)

 

Jelentkezés:

Az emaileket a szerkesztoseg@filmtekercs.hu címre várják, csatolt szakmai önéletrajzzal és két-három saját filmkritikával (akár publikált, akár nem). Előny az egyéb típusú szakmai cikk csatolása. Az emailt motivációs levélként érdemes megfogalmazni.