Diákok munkáiról

Bristolban száll versenybe az anyák napi magyar kisfilm

large_large_AnyakNapja_FrissHus_1.105.2
Írta: film

Vermes Dorka rendezése, a Für Anikó főszereplésével készült Anyák napja a rangos Encounters Filmfesztivál nemzetközi versenyprogramjában szerepel.

Szeptember 24. és 29. között kerül sor a rangos angliai rövidfilm- és animációs fesztiválra. Az Encounters idei programjában egyetlen magyar alkotás, Vermes Dorka kisfilmje kapott helyet. Az Anyák napja egy fiatal, azonos nemű párról (Lakos Fanni és Borsos Luca) szól, akikhez látogatóba érkezik egyikük édesanyja (Für Anikó), ám hiába a lány igyekezete, az anya előítéletei mégis hamar előbukkanak.

Vermes Dorka az ELTE Filmtudomány mesterszakán diplomázott 2018-ban alkotásával, amelynek forgatókönyvét a szintén ELTE-s Fazekas Mátéval (Apám szíve) közösen írta. A film operatőre Tóth Levente, producerei pedig Osváth Gábor, Pfeiffer Linda, Pusztai Ferenc és Pálos György.

A kisfilmet legutóbb a brazíliai MOV filmfesztiválon jutalmazták a legjobb narratív szerkezet díjával. Az Anyák napja korábban már több nemzetközi fesztiválon is megfordult, vetítették Párizsban, Connecticutban és Portóban is. A 2018-as Friss Hús rövidfilmfesztiválon Für Anikó a legjobb magyar színésznő díját érdemelte ki filmbeli alakításával.

Forrás: https://magyar.film.hu/filmhu/hir/bristolban-versenybe-szall-az-anyak-napi-magyar-kisfilm.html?fbclid=IwAR1wiTxTxFPv3cxxZEcNGA3Uy6VbkljUHvzzbBUSiAMFWpWvi9GnjkfPhAM