Pályázatok

BFA ösztöndíj pályázat

 A Budapest Film Academy ösztöndíjas helyeket hirdet meg 2013 tavaszi félévre, amelyeket a legtehetségesebb jelentkezők számára biztosít.

A kurzusokat neves magyar és nemzetközi filmkészítők tartják az ELTE-BTK campusán, a gyakorlati rész pedig a magyar filmipar legmodernebb gyártóbázisain zajlik professzionális körülmények között.

A kurzusokat gyakorlati filmes tárgyak vagy választható kurzusok teljesítéseként az ELTE Filmtudomány Tanszéke alapképzésnél és mesterképzésnél egyaránt elismeri, így az ELTÉ-s diákok kreditátviteli tanúsítványt kapnak a kurzus elvégzése után.

A 2013-as tavaszi szemeszterben öt gyakorlati filmkészítő kurzusra lehet pályázni:

  • rendező
  • forgatókönyvíró
  • vágó és hangmérnök
  • operatőr
  • kreatív producer és gyártásvezető

 

A pályázat részeként be kell nyújtani az alábbi anyagokat az általad leginkább preferált kurzushoz:

A forgatókönyvírás kurzushoz: Egy forgatókönyvötlet leírása maximum egy oldal terjedelemben vagy egy hat percnél nem hosszabb jelenet leírása. Ez utóbbi legyen karakterorientált szituáció, amely bemutatja és jól ábrázolja a jelentkező által elképzelt figurát.

A rendezés kurzushoz: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyet a jelentkező rendezett (nem publikusan is felteheted, elég, ha a linket elküldöd).

A vágási és hangmérnöki ismeretek kurzushoz: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyben a jelentkező volt a vágó/hangmérnök (nem publikusan is felteheted, elég, ha a linket elküldöd).

Az operatőri ismeretek kurzushoz: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melyben a jelentkező volt az operatőr  (nem publikusan is felteheted, elég, ha a linket elküldöd).

A kreatív produceri és gyártásvezetői ismeretek kurzushoz: egy Youtube-ra/Vimeo-ra feltöltött max. 15 perces kisfilm, melynek a jelentkező volt a producere/gyártásvezetője vagy egy olyan projekt bemutatása, amit az illető szeretne megvalósítani. Ez utóbbihoz kapcsolódóan finanszírozási és megvalósítási tervet várunk.

 

Háromféle ösztöndíj lehetőséget kínálunk:

  • 100%-os tandíjmentesség (a kurzus teljes költségére vonatkozó ösztöndíj)
  • 75% kedvezményt biztosító ösztöndíj
  • 50% kedvezményt biztosító ösztöndíj

 

A pályázati anyagok beadási határideje: Február 4. (hétfő) éjfél.

 

A pályázatokat az admission@budapestfilmacademy.com e-mail címre várjuk.

 

További információ: www.budapestfilmacademy.com