Pályázatok

OTTLIK KISFILMPÁLYÁZAT

ottlik_geza
Írta: film

A Kortárs folyóirat és a Kortárs Online kulturális portál az Ottlik emléknapok 2013. rendezvénysorozat keretében nyílt pályázatot hirdet Ottlik Géza irodalmi munkásságán alapuló, az író motívumai által inspirált, azokat felhasználó rövidfilmek és filmetűdök készítésére.

A pályázás díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges, amely március 10-én, azaz most vasárnap zárul, az elkészült kisfilmet április 25-ig kell elkészíteni, az eredményhirdetés pedig május 10-én lesz a Petőfi Irodalomi Múzeumban.

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka készítője 200.000 Ft díjazásban részesül.

A zsűrizést a Kortárs Online filmrovatának tagjai végzik, a zsűri elnöke Zalán Vince filmesztéta. A pályamunkák elbírálásakor figyelembe vesszük a különböző modern és egyéni filmnyelvi eszközök kreatív felhasználását, továbbá a kijelölt téma minél alaposabb kiaknázását.

A pályázat feltételei:
– A filmek hossza minimum 3, maximum 10 perc lehet.
– A beérkező pályamunkákat DVD-video formátumban, DVD lemezre kiírva várjuk.
– Egy pályázó csak egy munkával indulhat.
– A pályázás díjtalan, előzetes regisztráció szükséges 2013. március 10-ig.

A kortars.ottlik@gmail.com e-mail címre várjuk a pályázótól a következő adatokat: név, életkor, lakóhely, e-mail cím, a pályamunka címe.
A pályázati munkák beküldésének határideje 2013. április 25. (Beküldési cím: 1062 Budapest, Bajza utca 18.; Postai cím: 1406 Budapest, Pf. 93.)