Info

ANTAL NIMRÓD

images
Írta: film

A vendég:  Antal Nimród

A Filmíró Hétvégék keretében ezúttal egy rendező a vendég, aki egy Hollywoodban élő hazánkfia. A Magyar Nemzeti Filmalap és a film.hu közös szervezésében megvalósuló esemény vendége Antal Nimród. 

Időpont: 2013. november 23., szombat
Helyszín: Puskin mozi

Antal Nimród a Filmalap meghívására Magyarországra érkezik, hogy rendezzen egy kisfilmet, amely a magyar filmek népszerűsítését szolgálja. Nimród időt szakít arra is, hogy november 23-án, szombaton találkozzon a filmszakma képviselőivel, fiatal forgatókönyvírókkal, rendezőkkel és filmszakos hallgatókkal. A Kontroll, a Predators, az Armored és a Metallica-film rendezője munkamódszeréről és eddigi életútjáról mesél ezen a filmes szombaton.

A filmszakmai beszélgetés magyar nyelven zajlik majd. A beszélgetőpartner Madarász Isti filmrendező lesz, de a szervezők kérése, hogy minél több kérdéssel készüljenek az érdeklődők.

Tervezett program:
November 23., szombat

  • Nézd újra a vásznon – Kontroll filmvetítés – 9.00-10.45
  • Egy amerikai fiú Magyarországon – A korai évek – 11.00-12.15
  • Metró a világhír felé – Így készült a Kontroll -12.30-13.45
  • Egy magyar rendező Hollywoodban – 15.00-16.15
  • Pro/Kontra – Magyar filmes rendszer vs. amerikai stúdiószisztéma – 16.30-17.30

A programon a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött. A kurzus elsősorban szakmai beszélgetés, ezért a filmszakmában dolgozók, forgatókönyvírók, rendezők, illetve a filmszakos hallgatók előnyt élveznek a bejutásnál. (Kérjük, a diákok pontosan tüntessék fel, hogy milyen szakon, szakirányon tanulnak.)

A rendezvényre regisztrálni itt lehet.

A regisztrációt 2013. november 18-án éjfélkor zárul és mindenkit a megadott email címén kap értesítést majd az eredményről.

Az eseményről, ahogyan a többi Filmíró Hétvégék esetében is, videó-összefoglaló készül. Az Oliver Stone, Joe Eszterhas és Alan Parker kurzusról készült videók itt tekinthetőek meg:

http://www.youtube.com/filmhutv/ 

Együttműködő partnerek: Magyar Nemzeti Filmalap, filmhu – a magyar moziportál, Színház- és Filmművészeti Egyetem, ELTE Filmtudomány Tanszék, BKF Médiaművészeti Intézet, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem