Pályázatok

Amatőrfilmszemle

35642-10981-kohatteralap
Írta: film

Nemzetközi Amatőrfilmszemle a döntéseinkről

A Faludi Ferenc Akadémia idén a döntés témában hirdette meg 19 éves nemzetközi amatőrfilmszemléjét és fotópályázatát. A versenyre 27 országból 141 nevezés érkezett. Az előzsűri 49 filmet válogatott be a versenyprogramba, amely 7 blokkban kerül vetítésre november 6-7-én az október 1-jén nyílt ART+Cinema-ban. A Faludi szemlék hagyományához híven a zsűri az alkotásokat a közönséggel együtt tekinti meg, és a vetítéseket követően nyilvánosan megosztja építő észrevételeit.

A zsűrielnöki feladatokat Dér András rendező fogja ellátni, akinek a szemle első napján levetítésre kerül A kanyaron túl című filmje. A zsűri tagja lesz még Dombrovszky Linda filmrendező, tőle a 2014-ben készített Hetvenes című filmet, illetve Szekeres Csaba rendező-operatőr, akitől az Anima Formosa című filmet láthatja a közönség. A filmszemle szakmai vezetője Lázár Kovács Ákos esztéta is részt vesz a zsűri munkájában, döntésében.

A Faludi Akadémia kétnapos versenyét immár hetedik alkalommal fotópályázat is kíséri. A szintén döntés témára beérkezett 98 fotót Haris László fotográfus, az MMA rendes tagja, Pályi Zsófia fotográfus, Sopronyi Gyula fotográfus és Vékás Magdolna fotóművész és tanár értékelte. A kiválasztott fotókból készült kiállítást november 6-9-ig tekinthetik meg az érdeklődők az Uránia emeletén.

A versenybe nem került alkotásokat a szemle napjain az ART+Cinema kistermében lehet megtekinteni. A fesztivál minden vetítése ingyenesen látogatható, részletes programja itt érhető el.