Filmklubok és fesztiválok Pályázatok

PÁZMÁNY FILM FESZTIVÁL 2017

pazmany_film_feszt
Írta: film

Pázmány Film Fesztivál 2017

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Olasz, Francia és Spanyol Tanszéke, az ELTE Eötvös József Collegium és a Szitafilm Kft., a Budapest Film Zrt. védnöksége alatt, együttműködésben a Budapesti Olasz Kultúrintézettel, a ViviBudapest Kulturális Egyesülettel és a Kalat Nissa Film Fesztivállal idén negyedik alkalommal hirdetik meg a Pázmány Film Fesztivál – nemzetközi rövidfilmfesztivált.

A szervezők reménye szerint a 2017-es kiadás már a Budapesti Francia Intézet és a Cervantes Intézet támogatását is élvezni fogja.

A Pázmány Filmfesztivál célja az esztétikai és kreatív aspektusokon kívül az adott nyelvek, esetünkben a francia nyelv és kultúra promóciója, valamint a franciául tanuló gimnazisták, egyetemi hallgatók, a francia nyelvet és kultúrát oktató tanárok és filmes szakemberek közös munkája.

A Budapest Francia Intézettől a szervezők elsősorban szakmai és erkölcsi támogatást várnak, valamint az esemény promócióját, esetleg a francia zsűritagok útiköltségének finanszírozását (max. 2-3 gimnazista, vagy szakember), és a legjobb franciás témájú film díjazását kérik.  A szervezők szeretnék, hogy valamelyik zsűrizéssel egybekötött vetítést a Francia Intézet nagytermében szervezhessék. Számítanak a három kulturális intézet szoros együttműködésére a fesztivál szervezése során.

2017. január 10. a nevezési határidő filmkészítőként, magukra a vetítésekre 2017. február 6-10-ig kerül sor. A díjátadó 2017. április 7-én fog lezajlani.

A zsűribe jelentkező diákok számára is 2017. január 10. lesz a jelentkezési határidő.

A fesztivál számokban: több mint 10 országból, köztük Franciaországból és más frankofón országokból is kaptak filmeket, nem csak Európából, hanem Afganisztánból, Ausztráliából is. Évente legalább 100 rövidfilm érkezik be, ezek száma 2016-ban volt a legmagasabb, több mint 150 alkotást kaptak. Évente legalább 70 magyar középiskolai diákot és egyetemista hallgatót sikerül bevonni a zsűrizésbe, nem csak budapesti oktatási intézményekből. A tavalyi gyermekzsűriben 50 kisdiák segítette a munkájukat az animációs filmek értékelésével.

Versenykiírás és -szabályzat, nevezési lap letöltése itt!

Szervezők:
Michele Sità – olasz (michele.sita@btk.ppke.hu)
Anikó Ádám – francia (adam.aniko@btk.ppke.hu)
Dóra Bakucz – spanyol (bakucz.dora@btk.ppke.hu)

Összefoglalók a 2014-es és a 2016-os fesztiválról és díjátadóról:

https://www.youtube.com/watch?v=LjvA8SOGPrU

https://www.youtube.com/watch?v=aiGJncW4-6M